Антикорупционната комисия поиска от Софийския градски съд отнемане на имущество

...
Антикорупционната комисия поиска от Софийския градски съд отнемане на имущество
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия иска отнемане на имущество от обвинен за отвличане

Антикорупционната комисия изиска от Софийския градски съд лишаване на имущество от упрекнат за отвличането на сина на предприемача Тони Златков – Адриан.

На днешното постоянно съвещание Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) е взела решение да внесе в съда иск за лишаване на 139 177 лева от упрекнат като помощник в групата, оповестяват от комисията.

Синът на предприемача Тони Златков, който е притежател на автокъща, беше похитен през лятото на 2017 година и държан 11 дни в плен. За " освобождението " на сина си той съобщи, че е платил откуп, без да уточни за каква сума става дума. Обвинени за отвличането са четирима души - Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова на независимост против парична гаранция.

С друго решение комисията желае от съда лишаване на имущество на обща стойност 645 170.21 лева от двама участници в проведена незаконна група за трафик на бежанци. Двойката, която живее на фамилни начала, е придобила два жилището, три къщи, три поземлени парцела и коли, за които няма легален приход, настояват от комисията.

Общо 6 решения са били взети през днешния ден на съвещанието на комисията, с които ще се внесат искове в Софийски градски съд и Варненския областен съд на стойност 3 359 641.43 лева след формирани производства за определяне на нелегално добито имущество. То включва 9 парцела за 487 000 лева и 5 автомобила на стойност 23 700 лева

Проверките против седемте лица са почнали след получени уведомления за това, че са им повдигнати обвинявания за разнообразни закононарушения - държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване, присъединяване в проведена незаконна група за трафик на хора, присъединяване в проведена незаконна група за отвличания, машинация в изключително огромни размери и пране на пари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР