Антикорупционната комисия поиска от СГС отнемане на незаконно придобито имущество

...
Антикорупционната комисия поиска от СГС отнемане на незаконно придобито имущество
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска отнемане на незаконно придобито имущество на обвиняемия олигарх Прокопиев

Антикорупционната комисия изиска от Софийски градски съд лишаване на нелегално добито имущество за 451 476.59 лева от предприемача Иво Прокопиев и брачната половинка му Галя. От известието на комисията излиза наяве, че претенцията е за пари и акции, в това число такива, добити в Съединени американски щати, Германия, Япония и Люксембург.

По това произвеждане от 17 февруари към този момент има почетено поръчителство на предстоящ иск заради открито доста противоречие сред имущество и приходи за интервала 2008 -2018 година С определението на Софийски градски съд са наложени запори на акции, запори на банкови сметки, както и запор на моторна лодка.

От комисията напомнят, че против Прокопиеви има и друго произвеждане. През 2018 година в Бургаския областен съд е импортирана искова молба за лишаване в интерес на страната на 198 927 389,22 лева, по която е формирано гражданско дело. Наложените обезпечителни ограничения по това дело касаят възбрани върху недвижими парцели, както и запори върху притежавани акции.

През март по делото са наложени и спомагателни обезпечителни ограничения - възбрани върху недвижими парцели в София и Балчик, благосъстоятелност на сдружения, следени от " Алфа Финанс холдинг " АД.

КПКОНПИ претендира и спомагателните възбрани заради непосредствена заплаха от предписание с парцелите.

По никое от производствата, касаещи Иво Прокопиев и Галя Прокопиева, не са претендирани и предприемани каквито и да е дейности, свързани с издателската им активност и с имущество, принадлежащо на " Икономедиа " АД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР