Антикорупционната комисия обяви в сряда, че е установила конфликт на

...
Антикорупционната комисия обяви в сряда, че е установила конфликт на
Коментари Харесай

КПКОНПИ обяви конфликт на интереси на бившия шеф на НЕК

Антикорупционната комисия разгласи в сряда, че е открила спор на ползи при някогашния изпълнителен шеф на " Националната електрическа компания " (НЕК) Петър Илиев. Причината е, че до момента в който е бил на тази служба е взел участие и в борда на шефовете на притежателя на НЕК – " българския енергиен холдинг " (БЕХ) и като негов член е одобрил годишен финансов доклад за 2017 и 2018 година, както и отчет за активността на НЕК за осъществяване на бизнес-програмата на сдружението.

" По този метод господин Илиев е дал на себе си опцията за приемане на в допълнение заплащане по контракта му за ръководство на НЕК ", написа в известието на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). В него не се показва дали е открито приемането на такива бонуси.

Решението на КПКОНПИ е взето след подаден против Илиев сигнал и може да бъде обжалвано пред Софийския административен съд.

Петър Илиев съобщи пред Mediapool, че не е получавал спомагателни хонорари като началник на НЕК и ще апелира решението на антикорупционната комисия.

Това е вторият път, в който КПКОНПИ открива спор на ползи за някогашен държавен енергиен началник. През октомври 2019 година стана ясно, че в подобен бил Петьо Иванов, който беше шеф на БЕХ. Проверката против него също беше по сигнал.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР