Антикорупционната комисия обяви, че е открила конфликт на интереси при

...
Антикорупционната комисия обяви, че е открила конфликт на интереси при
Коментари Харесай

Антикорупция откри конфликт на интереси при бившия шеф на БЕХ Петьо Иванов

Антикорупционната комисия разгласи, че е разкрила спор на ползи при някогашния шеф на " Българския енергиен холдинг " (БЕХ) Петьо Иванов, тъй като взел участие в решенията за избора му в управата на дъщерното на БЕХ сдружение " Булгаргаз " и самичък си определял възнаграждението. Заради това на Иванов са наложени три санкции от по 5 хиляди лева и има решение за лишаване на негово заплащане от 1102.33 лева за присъединяване му в съвещания на борда на " Булгаргаз " и непосочен размер на сума, която той получил като в допълнение годишно заплащане (тантиеми) от газовия снабдител.

Това е записано в решение на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) от 18 септември, което обаче е оповестено едвам в този момент. Иванов има 14-дневен период да апелира решението пред Административен съд - София от момента на съобщаването му.

Иванов разяснява пред Mediapool, че дружно с юрист приготвят тъжба, която ще бъде импортирана в избрания период пред КПКОНПИ, която на собствен ред е длъжна да я придвижи към съда.

Петьо Иванов си потегли от БЕХ това лято, откакто изтеклият му мандат не бе възобновен. През юли отпред на отпред на холдинга бе върнат Жаклен Коен, който и до през днешния ден е член на борда на АЕЦ " Козлодуй ", която е благосъстоятелност на БЕХ. През септември Коен е заел мястото на Петьо Иванов и в сдружението " КонтурГлобал Оперейшън ", където 27 на 100 има " Националната електрическа компания (НЕК) и което има Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 ".

От борда на БЕХ бе отхвърлен и Петър Илиев, който до момента в който членуваше в управата му и бе началник на НЕК. На негово място бе назначен Андон Андонов, който беше началник на дъщерните Мини " Марица Изток " и към момента е представител на сдружението. Отдавна в борда на БЕХ е и Живко Динчев, който и до през днешния ден съвместява и длъжността на член на управата на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР