Антикорупционната комисия образува производство за конфликт на интереси срещу зам.-министъра

...
Антикорупционната комисия образува производство за конфликт на интереси срещу зам.-министъра
Коментари Харесай

Тома Белев за проверката на КПКОНПИ: Това ще е третото производство срещу мен

Антикорупционната комисия образува произвеждане за спор на ползи против зам.-министъра на околната среда и водите

КПКОНПИ образува произвеждане за спор на ползи против Тома Белев, заместник-министър на околната среда и водите. Поводът – постъпил сигнал, съгласно който той е ръководител на Управителния съвет на Сдружението „ Асоциация на парковете в България “, което е несъвместимо за лице, заемащо висша обществена служба.

Отговорът на Белев не закъсня, съобщи. Той изясни, че това е третото произвеждане против него за последните 12 години за спор на ползи. Той е безапелационен, че ще окаже цялостно подпомагане на проверяващите органи и се надява, че „ то ще приключи по същия метод както предходните два пъти “.

Белев прецизира, че е встъпил в служба на 4 януари 2022 година и съгласно закона има период до 4 март за премахване на несъвместимостта.

„ Асоциацията на парковете в България организира общо заседание на 16 януари 2022г. и избра нов директорски съвет, в който не вземам участие. В същото време без значение, че не се изисква от закона съм подал и заявление и за овакантяване на организацията като член, което влиза в действие от датата на подаване. Тези условия съм заявил пред органа си по назначение – Министерски съвет на 23 януари 2022 “, добавя Белев

Той споделя още, че от основаването си през 2003г. досега Асоциацията на парковете в България не е получила нито една стотинка от бюджета на Министерство на околната среда и водите или негови структури, заради което намира за неуместни изказванията за спор на ползи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР