Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще внесе в Бургаския окръжен съд иск

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще внесе в Бургаския окръжен съд иск
Коментари Харесай

КПКОНПИ ще внесе в съда иск за 140 млн. лв срещу Баневи

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще внесе в Бургаския областен съд иск за лишаване на имущество на Николай и Евгения Баневи на стойност 140.5 милиона лв. Имущество на близка до тази стойност бе запорирано от края на предходната година.

Комисията претендира за лишаване на техни парцели по Черноморието, както и собствеността им върху шест търговски сдружения, оценени на 99.4 милиона лв..

Отделно се упорства за лишаване на моторна яхта с дължина 8 метра, налични движими движимости, както и акции, дялове и суми от продажба на имущество. Сред парцелите са няколко помпени станции, къмпинг " Черноморец ", къмпинг " Каваците ", къмпинг " Златната рибка " край Созопол и други, гласи известието на КПКОНПИ.

В края на август спецпрокуратура внесе в съда обвинителния акт против тримата от семейство Баневи. Те са упрекнати за образуването на проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари.

Николай Банев е упрекнат като причинител на данъчните закононарушения, а брачната половинка му – като негов помощник. Двамата са предадени на съд, като съизвършители на изпирането на пари. Мария Банева е изправена пред съда като редови участник в проведената незаконна група, като следва да се обясни обществено с какво тъкмо се е занимавала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР