Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще внесе в Бургаския окръжен съд иск

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще внесе в Бургаския окръжен съд иск
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия иска отнемане на имущество за над 140 млн. лв. от Баневи

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще внесе в Бургаския областен съд иск за лишаване на имущество на Николай и Евгения Баневи и свързани с тях юридически лица на обща стойност 140 523 982.29 лева Решението е взето на съвещание на комисията през днешния ден. Имущество на двамата за близка до тази стойност е запорирано от края на предходната година от съда точно за да се обезпечи предстоящ иск от КПКОНПИ.

Николай и Евгения Баневи са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група за финансови закононарушения. Двамата бяха задържани във Франция през октомври 2018 година по обвиняване за източване на девненския цех " Полимери ", укриване на налози, финансови измами и присъединяване в проведена незаконна група. През декември 2018 година те бяха екстрадирани в България и отведени в ареста, като Банева беше освободена в средата на предходната година поради идна незабавна интервенция.

Сега КПКОНПИ претендира за лишаване на техни парцели по цялото Черноморие, както и благосъстоятелност на 6 търговски сдружения за 99 382 686.90 лева, моторна яхта Four Winns – Vista 258 V-D06 с дължина 7.92 м. за 97 500 лева, налични движими движимости, както и акции, дялове и суми от продажба на имущество. Сред парцелите са няколко помпени станции, къмпинг " Черноморец ", къмпинг " Каваците ", къмпинг " Златната рибка " край Созопол и др.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР