Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще проверява заедно със служба Военна полиция

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще проверява заедно със служба Военна полиция
Коментари Харесай

КПКОНПИ и Военна полиция заедно ще разследват корупцията в армията

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще ревизира дружно със работа " Военна полиция " подозрения за корупция по високите етажи на армията и политическото управление на Министерството на защитата. Общата им работа ще бъде регламентирана в директива за взаимоотношение, която към този момент е оповестена за публично разискване.

Антикорупционната комисия ще има достъп до полицейския указател на работа " Военна полиция ", който съдържа цялостните персонални данни за всички регистрирани, както и информация за водените досъдебни производства против тях.

Двете служби ще обменят информация, ще вършат общи работни групи и взаимни проекти за деяние.

По искане на Военна полиция комисията ще оказва помощ при откриване на закононарушения в армията. КПКОНПИ пък ще може да разчита на военни служители на реда за подпомагане при издирвателни интервенции и откриване на корупционни закононарушения с присъединяване на лица, заемащи висши обществени длъжности.

Във " Военна полиция " към 1000 души работят по закононарушения, осъществени от военнослужещи и от цивилни чиновници на Министерството на защитата, като могат да проверяват и техни съучастници отвън системата.
Службата може да употребява и специфични разследващи средства (СРС).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР