Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) публикува декларациите за имущество и интереси на

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) публикува декларациите за имущество и интереси на
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия проверява ректора на Техническия университет

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) разгласява декларациите за имущество и ползи на хората, заемащи висши обществени длъжности, за интервала 18 август 2021 година до 31 декември 2021 година Публикуван е и лист на лицата, неподали заявления в законоустановения период.

Публикувани са встъпителните заявления на депутатите от 47-ото Народно заседание. Общо 182 задължени лица не са подали в период декларациите си. От тях 122 са ги подали със забавяне, а 60 лица не са изпълнили законовото си обвързване. Почти 1/3 от тях са представители на локалната власт. По закон санкцията е от 1000 до 3000 лева, както може да бъде формирана и инспекция за определяне на нелегално добито имущество.

За 2021 година 12 430 души са подали декларациите си за спор на ползи, пишат от Комисията.

От комисията ревизират ректора на ТУ-София за това, че самичък си е разписал бонуси. На 27 януари 2022 година е получено писмо от министъра на образованието и науката акад. Николай Денков относно открити данни за съществуване на спор на ползи при установяване на спомагателното трудово заплащане на ректора на Техническия университет - София. Писмото е съпроводено с констатации от финален одитен отчет, осъществен от Звеното за вътрешен одит в МОН, пишат от КПКОНПИ.

С решение на 09 февруари 2022 година В Антикорупционната комисия е формирано произвеждане за установяване на спор на ползи против проф. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София, в качеството му на разположение, заемащо висша обществена служба. Комисията ще се произнесе с стимулирано документално решение в законоустановения период.

Припомняме, през октомври 2019 г. общото събрание на ВУЗ-а избра за нов ректор проф. Иван Кралов след балотаж сред него и проф. Любомир Димитров.

На 18 декември 2021 година Върховният администрати.вен съд (ВАС) анулира избора на ректор на Техническия университет в София.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР