Антикорупционната комисия КПКОНПИ откри конфликт на интереси на бившия зам.-министър

Антикорупционната комисия КПКОНПИ откри конфликт на интереси на бившия зам.-министър ...

Антикорупция вади конфликт на интереси на разжалван зам.-министър.


Антикорупционната комисия КПКОНПИ откри конфликт на интереси на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Решението бе обявено само дни, след като срещу него бе внесен и обвинителен акт за подбудителство към злоупотреба с европейски средства.

И обвинението, и конфликтът на интереси на Манолев са с един и същи източник – къщата за гости в местността "Чинар уши" край Сандански, която бившият зам.-министър ползваше като лична резиденция, макар че е финансирана с близо 400 хил. лв. от фонд "Земеделие" с идеята, че се подпомага туризмът.

Еврика!

В решението си КПКОНПИ е установила публично известен факт – че Манолев е бил член на управителния съвет на фонд "Земеделие" и едновременно с това – пълномощник на частната фирма, използвана като параван, за да се получат парите от фонда. Формално дружеството е собственост на Ана Димитрова, дъщеря на гледачката на децата на Манолев.

Той обаче е имал генерално пълномощно да представлява фирмата и да подписва от нейно име всичко, което намери за добре. В периода, в който е бил част от управата на фонда, на къщата за гости не е направена нито една проверка, а при последващите са установени нарушения.

Източник: mediapool.bg