Антикорупционната комисия КПКОНПИ откри конфликт на интереси на бившия зам.-министър

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ откри конфликт на интереси на бившия зам.-министър
Коментари Харесай

Антикорупция вади конфликт на интереси на разжалван зам.-министър

Антикорупционната комисия КПКОНПИ откри спор на ползи на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. Решението бе оповестено единствено дни, откакто против него бе импортиран и обвинителен акт за подбуждане към корист с европейски средства.

И обвиняването, и спорът на ползи на Манолев са с един и същи източник – къщата за посетители в местността " Чинар уши " край Сандански, която някогашният зам.-министър ползваше като персонална резиденция, въпреки че е финансирана с близо 400 хиляди лева от фонд " Земеделие " с концепцията, че се подкрепя туризмът.

Еврика!

В решението си КПКОНПИ е открила обществено прочут факт – че Манолев е бил член на управителния съвет на фонд " Земеделие " и по едно и също време с това – прокурист на частната компания, употребена като заслон, с цел да се получат парите от фонда. Формално сдружението е благосъстоятелност на Ана Димитрова, щерка на гледачката на децата на Манолев.

Той обаче е имал генерално пълномощие да съставлява компанията и да подписва от нейно име всичко, което откри за добре. В интервала, в който е бил част от управата на фонда, на къщата за посетители не е направена нито една инспекция, а при последващите са открити нарушавания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР