Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е започнала проверка за конфликт на интереси

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е започнала проверка за конфликт на интереси
Коментари Харесай

Владислав Горанов се проверява за конфликт на интереси

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е почнала инспекция за спор на ползи на финансовия министър Владислав Горанов. Поводът са медийните изявления за това, че той употребява безплатно първокласен апартамент, даден му от неговия кръстник Иван Сариев, отговори ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев на въпрос на " Сега ".

Това е втората инспекция против Горанов. Първата бе предоставена на комисията персонално от основния прокурор Сотир Цацаров и е за закононарушение по работа и търговия с въздействие. За осъществяването й бе даден 20-дневен период, който изтича на 18 декември. " Тя ще завърши в период ", съобщи Георгиев. Не е ясно какъв брой време ще се проточи тази за спор на ползи.

Шефът на КПКОНПИ отхвърли да отговори вижда ли нещо неправилно в държанието на министъра. " Нали разбирате, че аз, в случай че кажа, това ще е индикация? Особено за инспекцията за спор на ползи - ние сме петима членове. Аз по никакъв метод не бих желал да въздействам на мнението на никой от членовете на комисията. След като завърши инспекцията, ще излезем с стимулирано решение ", съобщи Георгиев.

Проверките против Горанов започнаха едвам откакто в медиите се подвигна звук, че той е заявил, че живее в непознат апартамент в суперлуксозния комплекс " Есте " безплатно. Жилището е купено от кръстника на Горанов - Сариев, от компания на предприемачите Кирил и Георги Домусчиеви. Министърът живее там от 2012 година, само че заявява това събитие едвам в този момент, защото бе признат нов закон, съгласно който висшите служители към този момент са задължени да заявяват използването на непознато имущество.

Горанов съобщи в началото, че кръстникът му е непосредствен родственик. Но двамата нямат кръвна връзка. След това изясни, че отишъл да живее в жилището, тъй като децата и жена му се уплашили от земетресението в Перник през 2012 година, тъй като обитавали висок етаж.

Без отговор

Пресцентърът на Министерството на финансите не дава отговор трети ден на въпросите на " Сега ", оповестяват от вестника. През 2015 година финансовият министър Владислав Горанов има значително обществени фотоси, на които на дясната си ръка носи часовник Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer - скъпа швейцарска марка. Моделите костват сред 18 000 и 30 000 евро. Как министърът го е придобил? На каква цена? Ако е подарък, от кого е? МФ не дава отговор и повече от седмица за вилата в Ярема, чийто градеж бил постоянно надзираван от фамилията му. Вилата е издигната на терен на брачната половинка на кръстника му Снежана Сариева.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР