Антикорупционната комисия КПКОНПИ е привикала за обяснения правосъдния министър Надежда

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ е привикала за обяснения правосъдния министър Надежда
Коментари Харесай

Цацаров вика правосъдния министър за обяснения заради Гешев

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е привикала за пояснения правосъдния министър Надежда Йорданова. Поводът е инспекция против основния прокурор Иван Гешев., в който тя съобщи, че има данни за осъществени от шефа на държавното обвиняване нарушавания.

Йорданова се закани, че ще изиска от Висшия правосъден съвет да в профил Гешев от поста му. За да се случи това обаче се чака мнението на Конституционния съд (КС), който би трябвало да каже дали правосъдният министър има пълномощие за сходно нещо. Случайно или не, Йорданова е привикана тъкмо в деня, в който се чака произнасянето на Конституционен съд.

След самосезирането си преди няколко дни антикорупционната комисия съобщи, че ще изиска от правосъдното министерство материалите за нарушавания от страна на Гешев. Такива обаче не били изпратени.

" Поради това до министър Йорданова е изпратена покана за явяване, за изясняване на обстоятелствата по направените от нея изказвания в медиите ", написа в късото известие до медиите.

По този проблем има и друго забавно съвпадане. Проверката против Гешев стартира откакто няколко дни по-рано Цацаров изиска основният прокурор да го ревизира за подозренията за изнасяне на класифицирана информация. Така се стигна до там, че Гешев ревизира Цацаров, а Цацаров ревизира Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР