Антикорупционната комисия към прокуратурата на Боливия обвини бившия президент на

...
Антикорупционната комисия към прокуратурата на Боливия обвини бившия президент на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Боливия иска Ево Моралес да бъде арестуван

Антикорупционната комисия към прокуратурата на Боливия упрекна някогашния президент на страната Ево Моралес в тероризъм и изиска ареста му. Това беше обявено в изказване на ведомството, което посочи, че прокуратурата е повдигнала публично обвиняване против Моралес за закононарушения, свързани с тероризъм и финансиране на тероризъм, съобщи БГНЕС.
Бившият държавен глава, който сега живее в Аржентина, е упрекнат, че по време на спора през ноември 2019 година е координирал продоволствената обсада и обсадата на съществени градове в страната.
Според прокуратурата, Моралес е поддържал връзка с Фаустино Юкра – член на " Движение за социализъм ". Самият Юкра беше задъражан по-рано от боливийските управляващи.
Правителството на Боливия към този момент изиска да бъдат обновени или да стартират няколко процеса против някогашния президент.
След известията за всеобщи нарушавания на изборния развой на 20 октомври 2019 година, Моралес подаде оставка като президент под натиска на военните. След него оставка подаде цялото висше управление на Боливия, а властта премине в ръцете на опозиционния заместник-председател на Народното събрание Жанин Анес. Властите оповестиха провеждането на нови президентски избори, на които Моралес не може да се кандидатира - той има наложена възбрана. В момента той се намира в Аржентина, откъдето управлява президентската акция " Движение за социализъм ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР