Антикорупционната комисия иска да може да арестува, за да намали

...
Антикорупционната комисия иска да може да арестува, за да намали
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия иска да може да арестува, за да намали теча на информация

Антикорупционната комисия желае да може да арестува, с цел да понижи теча на информация. Това се разбра от думите на ръководителя на звеното Пламен Георгиев по време на прескоференцията за доклад в четвъртък. По думите му чиновниците на комисията би трябвало да могат да задържат хора, с цел да ги хващат сега на осъществяване на закононарушение. Така щял да се понижи риска от теча на информация, който се случвал и от комисията, само че когато за техните дейности се уведомяват и други институции, рискът се усилва.Според Георгиев българската антикорупционна комисия е в случай че не единствената, то измежду дребното в света, които нямат право да арестуват.
Председателят на комисията преди време изиска звеното да може да задържа, като мотив стана акцията по ареста на районния кмет на квартал " Младост " Десислава Иванчева.
Иначе в доклада си комисията акцентира на данните - от началото на година са постъпили 213 сигнала за корупция. По 68 от тях има решения, както и три реализации. В останалите случаи не е имало данни за закононарушения. Отнетото имущество от началото на годината е на стойност над 7 млн. лв., като са били отправени над 700 претенции за три милиарда лв.. Комисията е водила 45 производства за спор на ползи, по които имат 42 решения.

Комисията работят по антикорупционен уебсайт, на който всеки да може да подава сигнал, като има отсреща му " жив контакт " от организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР