Антикорупционната комисия е поканила за изслушване утре правосъдния министър Надежда

...
Антикорупционната комисия е поканила за изслушване утре правосъдния министър Надежда
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия е поканила за изслушване правосъдния министър Надежда Йорданова

Антикорупционната комисия е поканила за чуване на следващия ден правосъдния министър Надежда Йорданова. От уеб страницата на комисията излиза наяве, че мотив за това е инспекция за съществуването в Министерство на правораздаването на сигнали против основния прокурор Иван Гешев.

Ето цялостния текст на известието на КПКОНПИ:

„ На 31.01.2022 година, след сезиране от изказвания в медиите на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, КПКОНПИ стартира инспекция за съществуването в Министерство на правораздаването на сигнали против основния прокурор Иван Гешев. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от министър Йорданова.

До сегашния миг изисканите материали не са изпратени от Министерство на правораздаването, в дирекция „ Противодействие на корупцията “, съгласно пълномощията ѝ по глава Девета и чл.6, алинея 1, т. 7 от ЗПКОНПИ. Поради това до министър Йорданова е изпратена покана за явяване в дирекцията на следващия ден, 08.02.2022 година, за изясняване на обстоятелствата по направените от нея изказвания в медиите. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР