Антикорупционната комисия е оттеглила иска си за срещу евродепутатката Елена

...
Антикорупционната комисия е оттеглила иска си за срещу евродепутатката Елена
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия вече не иска конфискация за Елена Йончева

Антикорупционната комисия е отдръпнала желае си за против евродепутатката Елена Йончева, оповестява, базирайки се на информация от Софийския градски съд.

Мотивът е тълкувателното решение на Върховния касационен съд от 18 май тази година, с което беше постановено, че се конфискува единствено налично имущество с непостоянен легален генезис, т.е. няма по какъв начин да бъде отнето нещо, което в края на изследвания от комисията 10-годишен интервал не е във владението на човек и не е преобразувано в друго имущество.

 Прокуратурата изиска от Европейския парламент да смъкна имунитета на Елена Йончева Прокуратурата изиска от Европейския парламент да смъкна имунитета на Елена Йончева

Определението на градския съд не е дефинитивно и може да се оспори пред апелативния съд. Делото за конфискация беше заведено през 2021 година, когато комисията се ръководеше от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. Искът против Йончева беше на обща стойност 158 636 лева, образувана като общ брой от сумите, теглени от банкомат и на каса от Йончева от нейни сметки, както и от сметки на сдружението " Офроуд " ООД в КТБ.

До това произвеждане се стигна, откакто при започване на 2019 година на Йончева беше повдигнато обвиняване за пране на пари. През ноември 2018 година като основен прокурор Цацаров изиска имунитета на Йончева, която тогава бе народен представител от Българска социалистическа партия. Тя сама се отхвърли от отбраната, само че през 2019 година бе определена за евродепутат и още веднъж получи имунитет. Българската прокуратура изиска той да бъде свален от Европейския парламент, само че оттова отхвърлиха с претекст, че настояването преследва политически цели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР