Антикорупционната комисия е изпратила на прокуратурата всички материали, свързани с

...
Антикорупционната комисия е изпратила на прокуратурата всички материали, свързани с
Коментари Харесай

КПКОНПИ откри данни за корупция в МЗ при купуването на тестове за учениците

Антикорупционната комисия е изпратила на прокуратурата всички материали, свързани с процедурите за закупуване на бързи антигенни проби за възпитаници, заради съществуване на данни за осъществени корупционни закононарушения. Това оповестиха от КПКОНПИ.

Събрани са данни за смяна на изискванията по процедурите на стадий сключване на контракт, след осъществена оценка и класиране на участниците. Установено е, че избрани търговски сдружения са били толерирани и избрани доставки са били забавени, вследствие на което са били облагодетелствани компании и това е довело до ощетяване на бюджета на Министерство на здравеопазването, оповестяват от КПКОНПИ.
" Изчезналият снабдител " на коронавирус тестванията за учениците не разяснява къде са тестванията
Единият от определените от Министерство на здравеопазването доставчици на тестове за учениците е избягал. Става въпрос за компанията " Булснайт ", заяви здравният...
Прочети повече
От комисията напомнят, че инспекцията е почнала на 9 декември предходната година от чиновници на дирекция " Противодействие на корупцията " по сигнали и по медийни изявления за позволени съществени нарушавания при избора на реализатори. Изискани са документи, снети са сведения от министъра на опазването на здравето и министъра на образованието, заместник-министри от Министерство на здравеопазването, включително и от някогашния заместник-министър Димитър Петров, както и от началник-кабинета на същото министерство, от ръководителите и членовете на комисиите за публичните поръчки, от представители на комерсиалните сдружения - участници в процедурите.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР