Антикорупционната група в Европарламента подкрепи искането на българския евродепутат Радан

...
Антикорупционната група в Европарламента подкрепи искането на българския евродепутат Радан
Коментари Харесай

Радан Кънев провокира европейски дебат за кризата с върховенството на закона в България

Антикорупционната група в Европарламента поддържа настояването на българския евродепутат Радан Кънев (ЕНП/Демократична България) за провокиране на спор, резолюция и следствие на рецесията на правовата страна в България. Групата ще насочи въпрос до Европейската комисия по тематиката.

" Проблемите с върховенството на закона в България не са вест за никого. Нито е вест фактът, че до момента Механизмът за съдействие и инспекция е неефикасен за решаването на тези проблеми. Последната година обаче обстановката бързо се утежни - може би заради преждевременното известие от Комисията за преустановяване на мониторинга по Механизма ", изясни българският евродепутат пред своите сътрудници..

Той приказва за " цялосното завземане на институциите и бизнеса от стеснен политически бизнес кръг, мощно обвързван със службите за сигурност и правосъдната система, разширяващ медийния си надзор от частни към обществени медии ".

" Най-голямото ми терзание е, че този развой върви ръка за ръка с напъните по Плана за възобновяване и Зелената договорка. Притеснявам се, че крайната цел е привличането на големите средства, предопределени за българската стопанска система и потреблението им за по-нататъшно подсилване на тази нелегитимна власт, всеобщо “зелено изпиране” на мафиотския бизнес и разграждане на правовата страна и демокрацията ", изяснява Кънев.

В четвъртък той не пропусна да засегне и арестите в президентството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР