Антикартелните регулатори, които осъществяват надзора над компании катоМета(Meta) имат право

...
Антикартелните регулатори, които осъществяват надзора над компании катоМета(Meta) имат право
Коментари Харесай

„Мета“ загуби дело в Съда на ЕС, свързано със сигурността на личните данни

Антикартелните регулатори, които реализират надзора над компании като " Мета " (Meta) имат право да правят преценка и по отношение на пробивите в сигурността наличните данни. Това постанови през днешния ден Съдът на Европейски Съюз, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Решението бе постановено след тъжба на " Мета ", откакто немската антомонополна работа през 2019 година подреди на колоса в обществените медии да спре да събира данни на консуматори без тяхно единодушие, определяйки практиката като корист с преобладаващо пазарно състояние.

Вделотобе прегледан въпросът дали немската работа не е превишилаправомощията си, употребявайки антикартелната си мощ, с цел да реши опасенията по отношение на сигурността на персоналните данни, които са в прерогативите на националните органи за отбрана на персоналните данни, заяви Българска телеграфна агенция.

" Мета ", която е притежател на " Facebook " (Facebook), " Инстаграм " (Instagram) и " УотсАп " (WhatsApp), оспори решението, което наложи на немския съд да изиска мнение от Съда на Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР