Антиимигрантската партия Алтернатива за Германия (АзГ) обвини баварските съюзници на

...
Антиимигрантската партия Алтернатива за Германия (АзГ) обвини баварските съюзници на
Коментари Харесай

"Алтернатива за Германия" обвини коалиционния партньор на Меркел, че копира позицията й за мигрантите

Антиимигрантската партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) упрекна баварските съдружници на канцлера Ангела Меркел, че копират нейната твърда позиция към мигрантите. Двете партии се борят за гласове за районните избори в Бавария през октомври, съобщи " Ройтерс ".

Християндемократите на Меркел и баварският им съдружник Християнсоциалният съюз (ХСС) водят личен спор за имиграцията, който заплашва да разцепи съдружното държавно управление.

Лидерът на ХСС Хорст Зеехофер, който е и вътрешен министър, е изготвил проект Германия да връща от границата мигранти, които към този момент са се записали в други страни от Европейски Съюз. Меркел обаче е срещу едностранни ходове за смяна на политиката й на отворени порти от 2015 година и подкопаване на престижа й. ХСС даде на канцлера две седмици да откри европейско решение на казуса с имиграцията.

АзГ, която може да притегли гласове от ХСС на изборите през октомври, упрекна Зеехофер в заемане на предизборни пози. " ХСС се бои да изгуби безспорното си болшинство на баварските районни избори ", сподели съпредседателят на АзГ Александър Гауланд.

Миналата година АзГ за пръв път завоюва места във федералния парламент и се чака да направи същото в провинциалния парламент на Бавария. Подкрепата за партията в тази провинция е 13 %.

" Добре знае се, че ХСС желае да копира програмата на АзГ, с цел да притегли гласоподаватели на баварските избори с политика на елементарни известия. Хората обаче няма да се оставят да бъдат излъгани и ще гласоподават за оригинала ", съобщи депутатът от АзГ Готфрид Курио. Той сподели, че Германия би трябвало да депортира мигранти, които са се записали в други страни, и тези, които са пристигнали в Германия през безвредни трети страни.

През април немското държавно управление съобщи, че ще продължи за още шест месеца контрола по границата си с Австрия за гарантиране на сигурността и справяне с мигрантските потоци.

Високопоставеният представител на Християндемократическия съюз Армин Лашет прикани партията си бързо да постави завършек на разногласието си с ХСС, който съгласно него е укрепил позициите на радикалните групи.

По данни на вътрешното министерство през 2017 година броят на идващите в Германия мигранти е понижен до 186 000 души, което е с 33 % по-малко, в сравнение с през 2016 година Пикът бе регистриран през 2015 година с 890 000 мигранти. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР