Антидопинговият център на България внесе промяна в решението си за

...
Антидопинговият център на България внесе промяна в решението си за
Коментари Харесай

Отмениха решението за спиране на правата на Антъни Иванов след изслушването му

Антидопинговият център на България внесе смяна в решението си за краткотрайно прекъсване на спортните права на българския плувец Антъни Иванов, осведоми " 24 часа ".

Първоначалното решение за прекъсване на правата му е анулирано до окончателното решение по случая.

Забраната пристигна, защото съгласно организацията 22-годишният студент в американския университет “Вирджиния Тек ” три пъти е нарушил разпоредбите за местоположение. Предполагаемото нарушаване на кодекса на Световната антидопингова организация донесе глобата на Антъни за краткотрайно прекъсване на правата.

По молба на плувеца през днешния ден той бе изслушан в Антидопинговия център и даде своето пояснение на случилото се. Антъни Иванов бе придружаван от експерта по интернационално спортно право Георги Градев, който се грижи за ползите му. След чуването стана ясно, че краткотрайното прекъсване на спортните права е анулирано до дефинитивно решение по случая.

Ако въпреки всичко бъде открито, че Антъни Иванов е нарушил антидопинговите правила, всички резултати и получени оценки през този интервал ще бъдат анулирани и отнети. За да бъде позволен до дъно въпросът, плувецът е изискал да бъде изслушан по ускорена процедура от Дисциплинарната комисия на олимпийския ни комитет.

Всеки състезател, който влиза в листата за инспекции на антидопинговия център или на интернационална федерация, е задължен на всеки 3 месеца да подава информация за местонахождението си по дни. Това става на особено приложение, наречено ADAMS. По него се движат проверяващите на Международната тестова организация. При три нарушавания за подаване на информация за местоположение всеки състезател е заплашен от възбрана за присъединяване в надпревари за интервал сред 12 и 24 месеца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР