Антиджихадистките сили, подкрепяни от САЩ проникна за първи път днес

...
Антиджихадистките сили, подкрепяни от САЩ проникна за първи път днес
Коментари Харесай

Стратегически пробив в сърцето на Ислямска държава

Антиджихадистките сили, подкрепяни от Съединени американски щати проникна за първи път през днешния ден от юг в сирийския град Ракка, бастион на организацията "Ислямска страна ", съобщи АП, като се базира на сирийския Център за наблюдаване на правата на индивида.

За задачата Сирийските демократични сили прекосиха река Ефрат.

Тази маневра за обграждане на ислямистите от ИД лиши месеци. Тя стана допустима в четвъртък, когато Сирийските демократични сили прекъснаха последния излаз, през който бойците на ИД можеха да изоставен Ракка, като превзеха регион южно от Ефрат.



Днес Сирийските демократични сили за първи път проникнаха в южната част на Ракка и превзеха пазара Ал Хал, сподели Рами Абдел Рахман, шеф на сирийския Център за наблюдаване на правата на индивида. ИД обаче заплашва с контраофанзива, добави той.

На 6 юни Сирийските демократични сили проникваха в Ракка от изток и запад и превзеха шепа квартали в тези елементи на града, само че се сблъскват с ожесточената опозиция на ИД, до момента в който напредват към центъра.





Според интернационалната антиджихадистка коалиция, ръководена от Съединени американски щати, която поддържа Сирийските демократични сили, в Ракка има 2500 бойци на ИД.

Днес Сирийските демократични сили получиха подкрепление от близо 1000 бойци, които да вземат участие в борбата за Ракка, съобщи АП.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР