Античният център "Сердика" в София ще претърпи трети ремонт за

...
Античният център "Сердика" в София ще претърпи трети ремонт за
Коментари Харесай

Данъкоплатците няма да плащат за поредния ремонт на Ларгото, обещава Боил Банов

Античният център "Сердика " в София ще претърпи трети ремонт за последните четири години. Министърът на културата Боил Банов обаче твърди, че той няма да бъде за сметка на данъкоплатците. Дейностите, оценени от него на "не повече от 10 хиляди лева ", ще бъдат за сметка на компанията реализатор или на проектанта.

Както "Банкеръ " писа, преди дни бяха оповестени фотоси, на които се вижда, че плочките над Ларгото се разрушават. Според Банов се постанова пластмасата по плочките да бъде заменена с бетон. Той изясни дефектите с "непредвидена тежест ", която оказвали велосипедисти и скейтбордисти върху настилката.

Във вторник от министерството разговаряха с представители на Столичната община, която сега стопанисва обекта. Институциите стигнаха до единодушие, че ще заведат правосъден иск против строителната компания, в случай че тя откаже да поеме ремонта за своя сметка, защото към момента тече гаранционният период за дейностите.

През март 2018 година още веднъж бяха оповестени фотоси на обекта, показващи счупени плочки, разместени павета, паднала обшивка, напукани стъкла. Две години по-рано античният център "Сердика " отново бе ремонтиран.

Изпълнител на плана е консорциумът Закон за задълженията и договорите "Антична Сердика " с водещ сътрудник "Пътища и мостове " ЕООД. В обединяването вземат участие също "Реставрация " ЕАД, "Пътстрой - Варна " ЕООД и "Финанс груп 2013 година ". Проектант е "Пътстрой - Варна ". Те подписаха контракт с министерството за сумата от 17.7 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР