Анти-расистката асоциация FARE потвърди, че ще помогне на УЕФА за

...
Анти-расистката асоциация FARE потвърди, че ще помогне на УЕФА за
Коментари Харесай

Много лошо - Англия набави доказателства, които праща на УЕФА

Анти-расистката асоциация FARE удостовери, че ще помогне на УЕФА за изработката на „ правно и безопасно” следствие към българските почитатели, в случай че има такива, които са скандирали расистки обиди против Англия.

Хора на „ Феър” имаше на стадион „ Васил Левски”, които са помагали на делегатите на УЕФА с телевизионни фрагменти и информация, като това съгласно организацията би трябвало да бъде задоволително, с цел да докара до решения и някакво наказване.

Шефът на Футболната асоциация в Англия – Грек Кларк, удостовери в понеделник, че не би трябвало да има никаква приемливост към расизма след мача България – Англия (0:6).

Изпълнителният шеф на Fare Пиара Поуар има вяра, че срещата е потвърдила задоволително повдигащите се въпроси дали сходни мачове би трябвало да се организират в бъдеще време, твърди Daily Mail.

“Имахме наши наблюдаващи на мача и тяхната роля в тази ситуация е основна, тъй като те ще са отбелязали проблемите и събрали доказателства за това, което всички видяхме по малкия екран - разяснява Поуър, представена от Daily Mail. - Не слагаме под въпрос обстоятелството, че имаше огромна демонстрация на расизъм и в този момент това ще бъде доказателството, от което УЕФА се нуждае, с цел да стартира законово целесъобразно следствие на българите”.

“Част от доказателствата ще бъдат предоставени от нас, а други ще са от малкия екран, която излъчи дуела - продължи началникът на FARE. - Ето за какво не може да се приказва за липса на доказателства. Беше много шокиращо да забележим това, имайки поради какво се обсъждаше преди срещата, какво внимание беше обърнато на българските почитатели и предизвестията, които бяха отправени към тях от страна на футболисти и публични лица. Изглеждаше, че българските ентусиасти бяха решени да се покажат във допустимо най-лоша светлина.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР