Антъни Иванов влезе във финал на Европейското първенство по плуване

...
Антъни Иванов влезе във финал на Европейското първенство по плуване
Коментари Харесай

Антъни Иванов на финал на Европейското по плуване в малък басейн

Антъни Иванов влезе във край на Европейското състезание по плуване на дребен басейн в Глазгоу, запазвайки наклонността да бъде всяка година в огромната осмица на огромен шампионат. Направи го в коронната си дисциплинираност 200 м бътерфлай с време 1:53,48 мин. Българинът приключи седми, само че един от тримата руснаци отпадна, защото по правилник може да вземат участие единствено двама. И по този начин Антъни влиза с шести резултат, даващ му по-добър кулоар за финала, който е през днешния ден от 20.05 часа, заяви профилираният уебсайт bgswim.com.

В подборните серии Антъни направи доста рационално плуване, без да се подава на тактиката на другите противници и звездата на британците Джеймс Гай и натисна в последния петдесетак. Беше с третото най-бързо време в поръчките - с националния си връх от 1:51,81 мин., и надлежно бе лидер в третата от петте серии. Най-бързо време в сериите даде руснакът Александър Харланов - 1:52,00 мин.

С нови персонални достижения приключиха преди този момент присъединяване си Диана Петкова и Калоян Левтеров. Петкова нападна националния връх на 50 м св. жанр и пипна стената на 25,06 сек. Състезателката на Ботко Трендафилов и пловдивския Спринт беше декларирана с 25,15 сек. Зае 24-о място. Датчанката Емили Гантрис затвори полуфиналите на 24,95.

При народен връх Петкова щеше да се промуши. Върховото достижение остава за съгражданката й Нина Рангелова - 24,93 сек., което сложи от 6 декември 2014 година на Световното състезание в Доха.

Калоян Левтеров усъвършенства персоналното си време на 50 м тил, плувайки за 26,02 сек. 16-годишният играч на Жорж Станкович и Славия е на 53-о място. Беше деклариран с 26,20 сек.

Полуфиналите затвори на 23,82 беларусинът Грегори Пекарски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР