Антъни Иванов стана 8-и в света на 200 м бътерфлай.В

...
Антъни Иванов стана 8-и в света на 200 м бътерфлай.В
Коментари Харесай

Антъни Иванов 8-и в света на 200 м бътерфлай

Антъни Иванов стана 8-и в света на 200 м бътерфлай.

В китайския град Ханджоу, където се организира шампионата на планетата в 25-метров басейн, българинът плува във финала на коронната си дисциплинираност и бе изпреварен от останалите 7-ина състезатели.

Антъни мина дистанцията за 1,52,40 мин. Преди това, с цел да се класира за финала, в серията той счупи националния връх с 1,51,81 мин. Самото влизане измежду 8-те най-хубави е ужасно достижение за Иванов.

Световен първенец стана японецът Даия Сето. С 1,48,24 мин той сложи международен връх. Сето детронира първенеца от последните два мондиала Чад льо Кло. Южноафриканецът остана втори с 1,48,32 мин. Китаецът Ли Жухао взе бронза с 1,50,39 мин.

Влизането във финала е третият извънредно мощен резултат на Антъни в последните 17 месеца. Той плува в старта за разпределението на медалите на международното в 50-метров басейн в Будапеща предходната година и на европейското в Глазгоу преди 4 месеца.

" Все още не мога да допускам. Наистина доста малко хора ще схванат какво в действителност се случи! Световното стартира превъзходно за целия тим, нека да приключи по този начин, отлично на всички ", написа във фейсбук Антъни след класирането си за финала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР