Антъни Иванов ще съди Българската федерация по плувни спортове (БФПС)

...
Антъни Иванов ще съди Българската федерация по плувни спортове (БФПС)
Коментари Харесай

Антъни Иванов съди плувната федерация за 100 000 лв. и отнемане на лиценза

Антъни Иванов ще съди Българската федерация по плувни спортове (БФПС) с иск за 100 000 лв. и лишаване на лиценза, разгласи неговият бранител, експертът по спортно право Георги Градев, в " Нова нюз ".

В диалога взе участие и шефът на БФПС Георги Аврамчев - той се включи онлайн, само че това не попречи двамата няколко пъти да влязат в разногласия. В края му Градев разгласи, че " тези хора ще страдат доста идната година ". Той имаше поради настоящето ръководство, с което Антъни Иванов е " на нож " от години. 

Градев изрази убеденост, че е " родено "  ново управление, от " младежи, които схващат от това, което вършат " *.

По-рано тази седмица УС на федерацията единомислещо реши да спре правата на Иванов за 3 години и да му наложи санкция от 2000 лева за " погрешни изказвания, клюки, внушения и обиди ". С тях той " уронва престижа както на плувната федерация, обособени състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, по този начин и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център ".

Градев стартира с това, че абсурдът сред двете страни се коренял в разликата сред поколенията, " транзицията ", както се изрази той. От едната страна били " 60-годишни административно импотентни и необразовани апаратчици ", " светата инквизиция ", както се изрази експертът по спортно право.

От другата - 20-годишни младежи, които имат разнообразни полезности, различен метод на мислене. Заради пропастта сред тях, съгласно Градев, умира освен българското плуване, целият ни спорт, а това бил главният проблем и на обществото.

Георги Градев съобщи, че той и Иванов ще отнесат въпроса до съд, като е уверен, че ще осъдят федерацията. По думите му плувецът е осъден непозволено. Първо, той бил глобен като член на БФПС, а това било непозволено, защото по закон единствено клубове могат да бъдат членове на федерации, а не физически лица. 

Второ, Антъни не е бил поканен на въпросното съвещание на УС, с цел да се отбрани, това му право било подценено. Тук, съгласно Градев, се изразявала " инквизиторската роля " на БФПС. Там се държали като афектирани, а още като съд и прокуратура. Иванов трябвало първо да бъде наказан - в случай че някой предяви искания, и едвам тогава осъден от БФПС. 

Негови сътрудници, които той е засегнал, съгласно федерацията - Йосиф Миладинов и Питър Мицин, нямали искания, посочи още Георги Градев.

На всичко това Аврамчев отговори, че Анътни Иванов е осъден съгласно устава на федерацията, който е законно вписан и в сходство със Закона за спорта. Санкцията е поради нарушение на етични правила.

Той добави, че на Градев и Иванов е дадени правото да апелират наказването, по този начин ще се защитят. Една от звездите ни в плуването не бил поканен на сбирката на УС, защото във федерацията към този момент разполагали с " всичките му писаници ", интервюта, видеа и така нататък, в които нападал съотборници в националния, треньори, шефове и така нататък

Накрая Георги Градев оправда държанието на своя клиент с " разликата в поколенията ". Той направи това при вметка на водещата Лора Инджова, че не може да цитира в ефир нападки на Иванов, защото звучат нецензурно. Даде образец с Христо Стоичков, в миналото " наложил " този изказ.

" Не да ги оправдаваме, само че те са по-енергични, по-емоционални. Трябва да го разберем, не оправдаем. Леко непочтено е, само че те (бел. ред. федерацията) са мащеха, не е майка. Ще ги съдим и осъдим ", сподели Градев.

Видният състезателен опозиционер изрази позиция, че проблемите на Антъни Иванов с федерацията почнали през 2021 година, когато почнал да пази уличени с допинг трима плувци. Аврамчев отвърна, че те били осъдени по разпоредбите, имало и самостоятелни експертизи, открили, че БФПС нямала виновност.

*Клуб Z напомня, че Георги Градев е в ръководството на една от шестте шахматни федерации, които претендират да управляват шахмата в България. Той също по този начин е част от екипа на Димитър Бербатов в разногласието му с Борислав Михайлов за БФС.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР