Антъни Иванов се класира за финала на 200 метра бътерфлай

...
Антъни Иванов се класира за финала на 200 метра бътерфлай
Коментари Харесай

Антъни Иванов ще се бори за медал на Европейското по плуване

Антъни Иванов се класира за финала на 200 метра бътерфлай на Европейското състезание по плуване в Будапеща. Българинът завоюва своята полуфинална серия с 1:55.45 минути. Иванов вървеше трети през съвсем цялата отдалеченост, само че в последните 25 метра направи мощен заключителен спринт и си обезпечи първата позиция. Сутринта Антъни направи извънредно мощно плуване в сериите и усъвършенства върха на България, откакто финишира за 1:54.72 минути. Предишният народен връх също беше негово владеене - 1:55.55 минути от Световното в Будапеща през 2017 година Това е втори огромен край за Иванов на този басейн.

Преди четири години на планетарния конгрес в Будапеща той се подреди осми на 200 метра бътерфлай.

Най-бърз в полуфиналите беше бронзовият олимпийски медалист от Рио де Жанейро 2016 Тамаш Кендереши (Унгария) с 1:54.37 минути, а с второ време за финала се класира международният рекордьор Крищоф Милак (Унгария) с 1:54.72 минути.

Антъни Иванов е с четвърти резултат преди финала на следващия ден. По-добро достижение от него в полуфиналите даде още третият от другата серия Федерико Бурдисо (Италия) - 1:55.03 минути. Битката за разпределението на медалите е на следващия ден от 20:45 часа българско време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР