Антъни Иванов се класира осми в света в една от

...
Антъни Иванов се класира осми в света в една от
Коментари Харесай

Антъни Иванов се класира осми в света на 200 м бътерфлай

Антъни Иванов се класира осми в света в една от най-тежките дисциплини на плуването - 200 м бътерфлай. 18-годишният българин бе единственият младеж във финала на шампионата в Будапеща и не съумя да се пребори за по-предно място измежду осемте участници. Той приключи с по-слабо време - 1:55.98 мин., от личния си народен връх (1:55.55), който сложи в сериите на международното.

Титлата завоюва олимпийския първенец от Лондон`12 Чад льо Кло (ЮАР) с 1:53.33, среброто завоюва Ласло Чех (Унг) с 1:53.72, а бронза Даия Сето (Яп) с 1:54.21.

Участието на Антъни във финала бе едвам трето за България в самостоятелна дисциплинираност при мъжете на международно състезание. Най-доброто класиране на наш плувец си остава 6-ото място на Михаил Александров на 100 м бруст в Мелбърн `07, а Денислав Калчев се подреди 8-и на 100 м бътерфлай в Рим `94. Страната ни има и още едно 8-о място при мъжете - на щафетата на 4х100 м св. жанр в Кали `75.

" Надявам се повече хора да схванат цената на това достижение - прикани някогашната националка Нина Рангелова, отдръпнала се от спорта след олимпийските игри в Рио `16. - Влизането на край в плуването в еднакво на орден в доста други спортове. С това достижение Антъни би трябвало да откри място в Топ 10 на анкетата за " Спортист на годината " в България тази година. "

Българинът бе подкрепян бурно от компактна българска агитка отпред с многократния притежател на Световната купа по плувен маратон и някогашен длъжностен министър на спорта Петър Стойчев. На трибуните за стартовете на Антъни бяха и всички останали наши национали от делегацията ни в Будапеща - Лъчезар Шумков, Александър Николов и Габриела Георгиева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР