Антъни Иванов не остави съмнения, че е най-добър у нас

...
Антъни Иванов не остави съмнения, че е най-добър у нас
Коментари Харесай

Антъни недостижим на 200 м бътерфлай

Антъни Иванов не остави подозрения, че е най-хубав у нас на коронната си дисциплинираност 200 м бътерфлай. Осмият от международното за мъже ликува с купата на държавния шампионат на басейна на Спортната палата със стабилен задатък пред съперниците си – 1:55,23 мин. Рекорд този път нямаше, само че мощното плуване на 18-годишния търновец достави същинско наслаждение на почитателите на „ синия “ спорт. Два дни по-рано Иванов победи и на 100 м бътерфлай, като усъвършенства върховото достижение на страната – 51,85 секунди. Така националът стана първият българин, който слезе под гросмайсторската граница от 52 сек в дисциплината. На родният шампионат бронзовият медалист от мондиала за юноши, сложи три върха, като за годината те са общо осем.

А в най-интригуващата конкуренция Венцислав Айдарски ликува с купата на 1500 метра свободен жанр – 15:18,62 мин. Асът ни не се подведе по темпото на младоците Петър Божилов и Йордан Янчев, които дръпнаха в първите 400 метра. Националът финишира със стабилен задатък, следван от Божилов (15:40,31).

В конкуренцията се изявиха и ветераните. Лъчезар Шумков стана първи на 50 м бруст (27,61), а Александър Николов имаше сериозен принос за купата на „ Черно море “ в щафетата 4 по 50 м свободен жанр – 1:32,79 мин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР