Антъни Хопкинс „Цял живот композирам музика. И ако в училище имах

...
Антъни Хопкинс
„Цял живот композирам музика. И ако в училище имах
Коментари Харесай

5 актьори и режисьори, които са и страхотни музиканти

Антъни Хопкинс
„ Цял живот композирам музика. И в случай че в учебно заведение имах малко повече ум, щях да продължа образованието си в музикална академия. Но се случи по този начин, че станах актьор”, изяснява един от най-, най-великите в света на киното. Дълго време нямахме опция да чуем какъв брой добър музикант и композитор обаче е той. Слава на всички богове, през 2011 сър Антъни Хопкинс, дружно със City of Birmingham Symphony Orchestra показаха негови истински композиции, както и подборка от музика към някои от най-известните филми, в които е играл. Всичко това бе събрано в отличния лайв албум, кръстен простичко Composer.
 Гослинг на SXSW Music, Film + Interactive Festival 2015. Гослинг на SXSW Music, Film + Interactive Festival 2015.
Райън Гослинг
Мнозина към момента считат, че пианистът, композитор и артист от La La Land е просто следващата роля на Гослинг. Всъщност доста преди да се яви на кастинг за този филм, той е настоящ музикант, въпреки че рядко акцентира това, даже по време на изявленията. Заедно със своя добър другар Зак Шийлдс, Гослинг основава групата Dead Man’s Bones, в която свири на китара, бас, пиано, а също така и пее. Правят страховит алтърнатив рок с леки готик забежки, а в записите на единствения им за момента албум от 2009 взе участие и доста симпатичният детски хор Silverlake Conservatory Children's Choir. Който пък е основан от Flea от Red Hot Chili Peppers. Няма нищо инцидентно.
 Джармуш на Cannes Film Festival 2016. Джармуш на Cannes Film Festival 2016.
Джим Джармуш
Режисьорът-пънкар е виновен за едни от най-силните инди продукции, за които се сещаме. В тях вземат участие един куп музиканти (най-често – Иги Поп и хората от Wu-Tang Clan), а музиката постоянно играе изключително значение. Той свири и записва с разнообразни други музиканти още от 80-те, само че през последните години работи най-много с майстора на лютня Йозеф ван Висем и пробната тайфа SQÜRL. Естествено, съвместнвата им музика постоянно попада и във филмите на Джармуш.
 Джони Деп и Hollywood Vampires в Херборн, Германия през 2016. Джони Деп и Hollywood Vampires в Херборн, Германия през 2016.
Джони Деп
Той в действителност наподобява на рок звезда. И се държи тъкмо като такава. И въпреки всичко, какъв брой от феновете на филмите, в които взе участие, знаят, че още от средата на 90-те Деп записва? И то не с кого да е! Участва в две части на брит великаните Oasis, свири в първия соло албум на Шейн МакГауан от The Pogues, оказва помощ в албуми на Мерилин Менсън, свири със Стив Джоунс от The Sex Pistols и Flea от Red Hot Chili Peppers. Най-важно обаче е присъединяване му в Hollywood Vampires, където дружно с Алис Купър и Джо Пери от Aerosmith свирят свои части и кавъри на велики рок пиеси.
 Йохансон пее дружно с The Jesus And Mary Chain на фестивала Coachella 2007. Йохансон пее дружно с The Jesus And Mary Chain на фестивала Coachella 2007.
Скарлет Йохансон
Не се учудихме, когато разбрахме, че Скарлет Йохансон е решила да издаде първия си соло албум. Удивителното беше, че вместо захаросан поп (като Хилъри Дъф, например), актрисата е решила да запише сбирка кавъри на великия Том Уейтс. Резултататът се наричаше Anywhere I Lay My Head и беше много добър, както и втория албум на Скарлет - Break Up, въодушевен от Бриджит Бардо и Серж Гейнсбург.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР