Антъни Джошуа сподели, че дългоочакваният боксов сблъсък със сънародника му

...
Антъни Джошуа сподели, че дългоочакваният боксов сблъсък със сънародника му
Коментари Харесай

Антъни Джошуа с новина за големия сблъсък с Тайсън Фюри

Антъни Джошуа показа, че дълго чаканият боксов конфликт със сънародника му Тайсън Фюри ще се реализира най-вероятно във Англия преди да окачи ръкавиците си.

Двамата боксьори държат сега всички огромни пояси в тежката категория. Разговори за суперсблъсък за безспорната международна купа, които продължиха месеци наред, изглеждаха покрай съглашение по-рано тази година, само че Американски арбитратор присъди, че Фюри би трябвало да се бие с Дионтей Уайлдър за трети път.

В резултат на това Фюри, който в предходните си два мача с Уайлдър приключи при тъждество и след това победа с механически нокаут, ще направи дебютната си отбрана на пояса на Световния боксов съвет (WBC) против американеца в Лас Вегас идващия месец. Джошуа пък ще се изправи против наложителния кандидат за пояса на Световната боксова организация (WBO) Олександър Усик в Лондон идната събота, като се чака аудитория от 60 000 души на „ Тотнъм Хотспър Стейдиъм “, домът на клуба от Висшата лига.

Джошуа, който е първенец и във версиите WBA (Световна боксова асоциация) и IBF (Международна боксова федерация), сподели, че ще се бори, с цел да стигне до мач с Фюри. „ Ще се случи. Знам какво споделят хората по отношение на боксовите политики, само че ще обещая, че преди края на кариерата ми ще съм направил всичко по силите си, с цел да се удрям с Тайсън Фюри. Видяхме нещо сходно с Флойд Мейуедър и Мани Пакиао (които не биха преди да минат оттатък пиковете на кариерите си), само че това бе суперзвезден конфликт. Аз и Фюри е улично, двама воини, двама боксьори, който са излезли от аматьорската система в Обединеното Кралство и в този момент са на върха в тежката категория. Ще го създадем във Англия “, сподели 31-годишният британец за Daily Mail.

Джошуа приказва по-рано през седмицата за това по какъв начин кариерата му ще бъде незавършена без мач с Фюри. Олимпийският първенец от 2012 в Лондон е убеден, че всички евентуални спънки към завършването на договорка за дуел с „ Циганския крал “ ще бъдат в последна сметка преодолени. „ Не се тормозете за възраст, боксови политики, не се тревожете за американския $. Това е английски боксов конфликт, който може да се организира на „ Уембли “, „ Тотнъм “, „ О2 “, „ Йорк Хол “. Гледам на подобен мач по-малко като мегасблъсък за света и повече от позиция, че сме мъже, които за първи път се срещнаха във „ Финчли АБС “ “, приключи Ей Джей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР