Антъни Джошуа ще се бие с шампиона на Световната боксова

...
Антъни Джошуа ще се бие с шампиона на Световната боксова
Коментари Харесай

Джошуа и Паркър ще обединяват поясите

Антъни Джошуа ще се бие с първенеца на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) в първия съединителен мач за купите в тежката категория на профибокса през 2018-а. Британецът държи поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO), а последният – на Световния боксов съвет (WBC) е владеене на Дионтей Уайлдър (САЩ).

Вчера Паркър разгласи, че двете страни са постигнали съглашение след продължителните пазарлъци в последните дни. Новозеландецът настояваше да получи най-малко 40% от общия хонорар за обединителния мач, до момента в който Еди Хърн, управител на Джошуа, му даваше по-малко.

„ Мисля, че постигнахме единодушие – съобщи Паркър. – Остават единствено дребни детайлности, които желаеме да почистим до Коледа. В мача ще съм доста по-лек, в сравнение с сте ме виждали. Джошуа е наедрял и има доста мощност, само че аз мога да го изненадам с пъргавина и експедитивност. “

Междувременно някогашният първенец Тайсън Фюри стартира сериозна подготовка в опит да се върне на кръга, откакто наказването му за допинг бе анулирано. Британецът се раздели с чичо си Питър и нае нов треньор – Бен Дейвисън.

„ Най-важното в този момент е да се освободи от непотребното тегло – съобщи треньорът. – В момента тялото му няма да издържи на по-сериозни натоварвания и няма да бързаме. Не желаеме да се стигне до травма. Засега се придържаме към двуразови тренировки с огромна дълготрайност без цялостен контакт в ударите. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР