Антъни Джошуа още се учи как да бъде световен шампион

...
Антъни Джошуа още се учи как да бъде световен шампион
Коментари Харесай

Зауерланд: Джошуа среща Кубрат Пулев в неподходящия момент

Антъни Джошуа още се учи по какъв начин да бъде международен първенец по бокс и това дава огромни шансове на Кубрат Пулев, счита промотърът на българина Кале Зауерланд. Германецът има вяра, че точно Пулев може да нанесе първа загуба в професионалната кариера на 27-годишния англичанин.

Световният първенец във версии IBF, WBA и IBO се закани на Пулев, като съобщи: " Просто желая неговата душа ". Той ще преследва 20-а победа от 20 мача, като всяка една от досегашните му 19 е с нокаут. Според Зауерланд обаче българският боксьор се е справял и с по-корави противници.

" Вижте какви хора е побеждавал – Александър Димитренко, Тони Томпсън и Александър Устинов бяха момчета в пика на своите кариери, когато той се изправи против тях. Кубрат се е бил с огромни момчета и знае по какъв начин да ги побеждава. Има доста мачове зад тила си, въпреки всичко е почнал на 12 години ", сподели Зауерланд пред " Скай спортс ".

Според промотъра на Пулев Антъни Джошуа има голям капацитет, само че се изправя против българския боксьор в най-неподходящия миг от своята кариера.

Фотогалерия: Кубрат Пулев и Антъни Джошуа лице в лице >

" Джошуа е страховит боксьор, той е огромен първенец, само че самичък призна, че за него това е нещо ново и още се учи. А състезател като него не би желал да се изправи против Пулев, до момента в който още се учи ", добави Зауерланд.

Германецът сподели още, че мощните страни на Джошуа по едно и също време го вършат и уязвим на кръга: " Неговата мощ е в мощните удари и скоростта, само че това отваря шансове за удари на съперниците му. Джошуа не е несломим боксьор. "

Двубоят сред Джошуа и Пулев е на 28 октомври на " Принсипалити стейдиъм " в Кардиф, като се чака на трибуните да има 80 хиляди фенове. Зауерланд има вяра, че това може да помогне, само че и да попречи на англичанина. " Той към момента няма нужния опит на кръга. Пулев работи доста, с цел да вкара мача във фаза, където точно опитът ще бъде основен фактор ", добави Зауерланд.

 Джошуа дефинира Пулев като доста умел и класен боксьор.
© Reuters

Джошуа дефинира Пулев като доста умел и класен боксьор.

Междувременно Джошуа отдаде почитание към противника си: " Пулев има 300 мача като дилетант. Той има съвсем 30 срещи на професионалния кръг и е изгубил единствено една. Талантлив е, построи се като боксьор от международна класа. Беше нокаутиран, само че продължи. "

Джошуа призна, че огромното му предпочитание е било за реванш против Кличко. Украинската легенда обаче реши да приключи спортната си кариера и това не остави различен късмет на международния първенец, с изключение на да се боксира с Пулев.

" Не желая да изгубвам коланите. Работил съм крепко, с цел да бъда в тази позиция. Искам да покажа уменията си и финес на кръга, само че в случай че би трябвало да отида на война и да бъда на фронтовата линия, подготвен съм ", сподели още Джошуа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР