Антъни Джошуа и Кубрат Пулев са отправили ново искане до

...
Антъни Джошуа и Кубрат Пулев са отправили ново искане до
Коментари Харесай

Кобрата и Джошуа искат още време за преговори

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев са отправили ново искане до Международната федерация по бокс (IBF) за удължение на периода за договарянията сред двамата за наложителната отбрана на купата в тежка категория, заяви ESPN, представена от БНР. Преди седмица за краен период бе оповестена датата 31 януари, само че в този момент двете страни са поискали двуседмична отстрочка - до 14 февруари. Кобрата и Ей Джей се надяват да се схванат, с цел да не се стига до насрочване на търг за дуела.

За борба сред двамата се заприказва незабавно след успеха на Джошуа (23-1, 21 нокаута) в реванша против Анди Руис-младши (33-2, 22КО) предишния декември в Рияд (Саудитска Арабия). Тогава британецът си отмъсти за единствената загуба в кариерата си, която изненадващо претърпя в 7-ия рунд на първия мач с Руис предишния юни в Ню Йорк.

Антъни получи правото на реванш единствено при изискване, че спечелилият ще се изправи против Пулев (28-1, 14КО) не по-късно от 31 май 2020 година Това беше спогодба, с която българите и неговата мениджърска организация “Епик Спорт ” в последна сметка се съгласиха, макар че в началото желаеха съдията Кевин Кастел, който дава отговор за южния регион на Ню Йорк, да отвори контракта сред Джошуа и Руис поради непозволена уговорка, която задължава да има реванш сред двамата и която е в прорез с правилника на Международната боксова федерация.

Става въпрос за предписание 3в на организацията, което гласи: “Нито един контракт за купа не може да включва уговорка или различен член, какъвто и да е, който подсигурява или по какъвто и да различен метод твърди или дава обещание на противниците реванш. Подобна уговорка или член нарушава правата на наложителния кандидат. ”

Пулев закупи този статут след успеха си над Хюи Фюри през октомври 2018 година. След това той реализира още два триумфа - над Богдан Дину и Райдъл Букър през 2019 година Между тези два мача Кобрата бе краткотрайно със спрени права поради своеволието си да целуне по устата американската кореспондентка Дженифър Равало пред камерите. Впоследствие Спортната комисия на Калифорния анулира наказването му, откакто Кубрат мина курс против половото посягане и принуждение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР