Антъни Джошуа и Кубрат Пулев имат три седмици за финализиране

...
Антъни Джошуа и Кубрат Пулев имат три седмици за финализиране
Коментари Харесай

Гоцев: Пулев и Джошуа имат три седмици, за да решат къде ще се бият

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев имат три седмици за завършване местоположението на техния дуел за международната купа в тежка категория, като България и Хърватия попадат в листата с вероятни разновидности, разкри мениджърът на българина Ивайло Гоцев.

Британският първенец трябваше да се изправи против наложителния кандидат за пояса на IBF на „ Тотнъм Хотспър Стейдиъм “ на 20 юни, само че борбата бе отсрочена поради пандемията от ковид. От тогава насам се разискват различни варианти от промоутъра Еди Хърн и двамата боксьори. Гоцев, който изведе Пулев до втория му дуел за международната купа, организира неотдавна конферентен диалог с техния промоутърски отбор Top Rank, каткто и с шефа на Matchroom Boxing Хърн за възможни нови местоположения в разнообразни страни, които ще бъдат подобаващи за приемане на дуела.

„ Дадохме си четири седмици за избиране на място за дуела. Еди приказва с вас за Близкия Изток. Има логичност в сходна дестинация, тъй като страните там не бяха толкоз наранени от рецесията с ковид и при верните защитни ограничения, може да осигурим нужната безвредна среда. Това е нещо, върху което желая да подчертавам – сигурността. Няма да сложим ничие здраве под риск. Там, където е най-безопасно, ще проведем дуела – имаме към три седмици, с цел да решим къде ще е борбата “, стартира Гоцев за Sky Sports.

Наскоро мениджърът съобщи, че Римският амфитеатър на „ Пула Арена “ в Загреб, Хърватия, е измежду обсъжданите разновидности за приемане на срещата сред Джошуа и Пулев. Съоръжението побира 5 000 фенове и преди одобри няколко концерта на известни музикални групи и актьори, измежду които Foo Fighters и Елтън Джон. „ Еди е осведомен с тази алтернатива – нашият отбор също. Обсъждаме го като вид. Защо Хърватия? Локацията е чудесна – среща се в центъра на Европа, а самото място е доста прелестно, защото е за отворени събития. Разбира се, че ще създадем всичко допустимо всички забъркани лица – от играчи през отбори до съдии, да бъдат защитени. Хърватия също е една от страните, които не пострада толкоз съществено от вируса. Отворен стадион е идеално решение – феновете ще могат да бъдат по-разпръснати “, добави той.

Хърн, от своя страна, сподели, че Джошуа би желал да се бие пред своя родна аудитория във Англия, откакто през декември предходната година си върна поясите в тежка категория след победа в реванша над мексиканеца Анди Руис-младши. „ Към момента избираме да приемем дуела в Обединеното Кралство, само че оставаме отворени и към други варианти, в случай че Англия отпадне като вид “, показа той. Пулев също е отворен към мач с Джошуа в родината на британеца, удостовери Гоцев, и 39-годишният ни боксьор, чиято единствена борба за международната купа против Владимир Кличко през 2014 приключи със загуба, има намерение да отнеме коланите на настоящия отличник на планетата след безапелационен триумф.

„ Бяхме съгласни да проведем срещата във Англия, тъй че това даже не трябва да се повдига на въпрос. Джошуа искаше мачът да е в родината му. „ Добре, Джошуа, ти си първенецът, почитаме това, идваме във Англия. Кубрат идва да ти срита задника, пред твоята аудитория. Няма проблем “. Те са боксьори. В края на деня, публиката може да скача, крещи и вика, само че на кръга са един против различен. За нас няма значение даже дуелът да се организира в Обединеното Кралство “, приключи мениджърът на Кобрата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР