Антъни Джошуа е име, което всички знаят. Дали покрай победата

...
Антъни Джошуа е име, което всички знаят. Дали покрай победата
Коментари Харесай

Антъни Джошуа - историята на един неосъществен пожарникар

Антъни Джошуа е име, което всички знаят. Дали около успеха му пред 90 хиляди фенове против Владимир Кличко или идния конфликт за международната купа в тежка категория, британецът постоянно участва в спортните рубрики. Оказва се обаче, че в лицето на първенецът, светът е изгубил един предан... пожарникар.

" Когато бях на 6 желаех да стана пожарникар. Струваше ми се доста вълнуващо - сирените и всички други неща... ", описа пред " Спортсмейл " Джошуа.

През април британецът победи именития Владимир Кличко и завоюва три от поясите в тежка категория. Срещата беше предстояща от целия състезателен свят и се трансформира в едно от събитията на годината.

" Когато един против различен са способни хора, с качества и тренирани от един от най-хубавите треньори на света, всичко се свежда до темперамент - кой от тях желае повече успеха. Този мач беше като да влезеш в окопите по време на война. Според мен той показва бокса като приятна просвета. Понякога просто се биеш със сърце. Това е нещото, което хората желаят да видят ", върна се в спомените си Джошуа.

Боксът за олимпийския първенец от 2012 година е най-важното нещо на света. Той става и ляга с мисълта за идващия си мач.

" От понеделник до петък извозвам толкоз доста време в залата, че се пробвам да си почивам през уикенда. Нямам време за нищо друго. Хората заплащат сметки или вървят до банката, а аз съм непрекъснато в залата. Това е нещото, което върша първо заран и последно вечер. Така протича живота ми ", безапелационен е той.

А по какъв начин протича един от дребното свободни дни на Джошуа - във извършване на отсрочените неща, за които не намира време поради тренировките. Към храна обаче не е придирчив. Поръчва постоянно бургер с картофи - " елементарна и добра храна " по неговите думи.

Компанията, която кани за мечтаната си вечеря обаче, е забавна.

" Ако мога да поканя трима души на вечеря, бих избрал някой египетски фараон или божеството Озирис. Също по този начин Исус, който е бил действителен човек. Както и Мохамед Али, който беше мощно набожен и се приготвяше за живота след гибелта ", разкрива Джошуа.

Британецът поставя боксовите ръкавици едвам през 2008 година, когато е на 17. Преди това тренира лека атлетика - бягания на 100 и на 400 м и даже е част от националния тим в тези дисциплини.

" Когато започнеш да тренираш бокс не слагаш незабавно ръкавиците. Сериите от извършения тогава ме убиваха. Мислех си, че още не съм почнал да упражнявам, а към този момент има нещо, което да ме откаже. За първи път обаче бях напълно самичък. Във всички други спортове можех да имам неприятен ден, а отново да реализира някакви резултати. С бокса обаче не беше по този начин. И го научих по сложния метод. Казах си, че, или го ще дам всичко от себе си да стана добър, или би трябвало да се откажа. Отне ми малко време, с цел да реша. Трябваше да се отърва от нездравословните си привички и да изградя нови ", споделя Джошуа.

27-годишният боксьор към този момент има статуса на звезда в спорта. Той обаче е уверен, че има още какво да учи, а с цел да доближи висините му е нужно единствено едно - време. Какво значи триумфа за Джошуа? Да остави своя завет!

" Всеки ще реши какъв е той. Всеки взема решение самичък за себе си какво е значимо. Толкова доста хора са ми помогнали да стигна до тук, тъй че желая и аз да направя нещо такова. Всеки от нас се нуждае от поддръжка, тъй че тъкмо с това нещо желая да ме запомнят ", мечтае британецът.

" Има две неща, които не претърпявам. Да съм приключил сериите си извършения в залата, а треньорът да ми каже " Хайде още един път! ". Или да ми освободи петъка, а по-късно да ме викне на подготовка. Просто не мога да си разреша да имам персонален живот. Животът ми е бокс, бокс, бокс и... бокс. Но това са жертвите, с цел да се изкачваш в кариерата ", прибавя той.

За Джошуа новият живот на звезда е чужд. Той обаче не бърза да привиква с обичта на почитателите.

" Всеки обича спечелилите. Но пък когато загубиш, хората полудяват. Не съм мислил за провалите. Някои боксьори се отхвърлиха. Аз не знам по какъв начин бих реагирал при такава ", приключва британецът който има 19 победи в 19 мача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР