Ансамбълът завърши впечатляващо последния старт за световната купа по художествена

...
Ансамбълът завърши впечатляващо последния старт за световната купа по художествена
Коментари Харесай

Ансамбълът прибави и две титли от Баку

Ансамбълът приключи впечатляващо последния старт за международната купа по художествена гимнастика в Баку. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска сграбчиха три медала – два златни на обособените уреди и сребро в многобоя. В неделната конкуренция резервата Стефани Кирякова, която размени контузената Теодора Александрова, се реваншира за неточностите в съботния ден и избави няколко инфарктни отигравания. На пет обръча Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Кирякова заслужиха 19,800 т., което им отреди първото място. А на три топки и две въжета девойките бяха оценени с 19,050 т. и още веднъж стъпиха на най-високото ходило на стълбичката.

Гимнастичките ни взеха още две сребърни оценки – Катрин Тасева на лента и Боряна Калейн на бухалки. И двете обаче са първи за сезона на други два уреда – Катрин е № 1 на обръч, а Боряна на лента.
Надпреварата пропусна най-хубавата ни гимнастичка Невяна Владинова, която още не е във върхова форма след лекуване на контузия.

Състезанието в Баку бе последно преди европейското в Испания при започване на юни. Треньорският щаб на ансамбъла пък се надява Теодора Александрова да бъде възобновена за международното в София през септември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР