Ансамбълът по художествена гимнастика спечели златото в многобоя от Световната

...
Ансамбълът по художествена гимнастика спечели златото в многобоя от Световната
Коментари Харесай

Ансамбълът по художествена гимнастика триумфира със злато в многобоя в София

Ансамбълът по художествена гимнастика завоюва златото в многобоя от Световната купа в София. Възпитаничките на Весела Димитрова изиграха две доста мощни съчетания и победиха със общ брой от 49.350.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканов, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова бяха по-добри от конкуренцията. Те бяха отпред още след първия апарат.

На музиката от мюзикъла " Най-великият шоумен " българските гимнастички играха мощно на два чифта бухални и три обръча, като получиха оценка 24.400 (16.500 за компликация и 7.900 за изпълнение).

 Ансамбълът по художествена гимнастика победи със злато в многобоя в София
© LAP.bg

След българките се класираха Италия (48.800) и Япония (48.800). В неделния ден българският отбор ще играе във финалите на обособените уреди.

В самостоятелната конкуренция имаше още един орден за България, извоюван от Катрин Тасева. Тя взе бронз в многобоя след общ брой от 81.150.

 Ансамбълът по художествена гимнастика победи със злато в многобоя в София
© LAP.bg

Тасева имаше оценка 21.200 на бухалки, 20.650 на обръч, 19.800 на топка и 18.500 на лента.

Титлата в многобоя взе Александра Солдатова със общ брой от 82.450. Зад нея със сребърното отличие приключи Линой Ашрам от Израел.

Тасева затвърди положителното си показване, откакто беше втора в Пезаро преди седмица. " Играх добре, мисля че може и повече, само че съм удовлетворена. Треньорката ми сподели да играя самоуверено и на обособените уреди и да се забързам малко ", сподели Тасева след конкуренцията.

В неделния ден тя ще взе участие на всички финали на обособените уреди. Невяна Владинова се класира за финалите на обръч и топка. В многобоя Владинова приключи осма със 75.900.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР