Ансамбълът ни спечели сребърен медал във финала с пет топки

...
Ансамбълът ни спечели сребърен медал във финала с пет топки
Коментари Харесай

Ансамбълът взе сребро и на 5 топки

Ансамбълът ни завоюва сребърен орден във финала с пет топки на международното състезание по художествена гимнастика, което приключва през днешния ден в Баку, оповестява БНР. Момичетата на Весела Димитрова и на Михаела Маевска още веднъж потвърдиха класата си, като изиграха безупречно извънредно сложното и атрактивно комбиниране по музика от японското аниме " Неруто ", само че още веднъж бяха лишени от купата.

Две стотни разделиха Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова от първото място, откакто получиха за осъществяването си оценка от 29.350 точки против 29.550 точки за състава на Япония, който стъпи на най-високото ходило на почетната стълбичка.

Бронзът беше присъден на състава на Русия. Въпреки грубите неточности в осъществяването " Сборная " получи 28.150 точки.

Подреждането в осмицата е Израел с 26.950 точки, пред Китай с 26.800 точки, Италия с 25.900 точки (изпълнение с груби неточности и потребление на авариен уред), Беларус с 25.800 точки (също с груби неточности и потребление на авариен уред) и Украйна с 24.800 точки (отново с позволени грешки).

Във финала с три обръча и два чифта бухалки българките останаха без отличие. Въпреки още веднъж страхотното и безгрешно осъществяване на страхотното комбиниране по музика от кино лентата " Най-великият шоумен "   те се подредиха на 5-то място с оценка от 28. 850 точки. Седмият си златен орден от този шампионат взеха девойките от Русия, които получиха 29.450 точки. Едно отличие при ансамблите завоюва и състава на Италия, които за осъществяването си беше оценен с 29.200 точки. Пред българките в този край се подреди и петорката на Беларус с резултат от 29.100 точки.

Така равносметката за България от 37-то международно състезание по художествена гимнастика в Баку е две олимпийски квоти в самостоятелното извоювани от Катрин Тасева и Боряна Калейн, които дружно с капитана Невяна Владинова стигнаха до 6-то място в отборното  нареждане. Боряна Калейн остана в подножието на медалите в самостоятелния многобой с 4-та си позиция и се подреди на 5-то място във финалите с топка и с обръч.

Ансамбълът ни зарадва с две оценки - бронз в многобоя и сребро във финала с пет топки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР