Ансамбъл “Чинари, хор “Ваня Монева и Оркестъра за народна музика

...
Ансамбъл “Чинари, хор “Ваня Монева и Оркестъра за народна музика
Коментари Харесай

Впечатляващо откриване на учебната година в столично училище

Ансамбъл “Чинари ”, хор “Ваня Монева ” и Оркестъра за национална музика на Българското национално радио откриха образователната година в столичното главно учебно заведение „ Цар Симеон Велики “ и бяха единствено част от изненадите за възпитаници, учители, родители и посетители по време на грандиозното разкриване на образователната година.

За следващ път екипът на учебното заведение в с. Иваняне, регион Банкя заложи на нетрадиционна стратегия в един от най-тържествените дни през започващата през днешния ден образователна година.

„ За нас е значимо този ден да остане в спомените на нашите възпитаници и изключително на първокласниците, които за първи път пристъпват учебния предел. Затова се стремим всяка година да сътворяваме несравним празник, за който дълго да си спомнят “, показа шефът на учебното заведение доктор Росица Врабевска.

Специални посетители на първия образователен ден в столичното школо бяха представители на Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “, гр. Варна, които издигнаха тържествено българския байрак и сервираха венци на единствения монумент на Цар Симеон Велики в столицата, който се намира в двора на учебното заведение. 

Почетният часовой на паметника и българското знаме пък бе обезпечен от Национално сдружение „ Традиция “, които бяха облечени с униформи от Първата международна война.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР