Ансамбъл “Чинари чества 25 г. от създаването си с юбилеен

...
Ансамбъл “Чинари чества 25 г. от създаването си с юбилеен
Коментари Харесай

Ансамбъл “Чинари” чества 25 г. от създаването си с юбилеен спектакъл

Ансамбъл “Чинари ” празнува 25 година от основаването си с юбилеен театър
25 години от основаването си ще означи първият български частен отбор „ Чинари ” – с пет спектакъла в един! Юбилейното събитие ще бъде на 10 декември в зала 1 на НДК от 19.30 ч., оповестиха уредниците.

В него ще намерят място пет от най-емблематичните, зрелищни и обичани от публиката творби - с най-ефектните и въздействащи фрагменти от тях. Феновете на ансамбъла ще видят моменти от “Магията на танца ”, Траките ” и “Мистичен темп ”, които ще сформират първата част на спектакъла и ще я дефинират, като по-мистична, с повече фикция и модерна трактовка на българския фолклор. Втората част ще включи вълнуващи моменти от авторските спектакли “Възрожденски разкази ” и “Ние българите ”, като тази част ще бъде напълно фолклорна. На 10 декември в зала 1 на сцената ще се насладим на майсторството на прелестните танцьори от отбор “Чинари ”, на група “Etnotix ”, трио “Булгарина ”, квартет “Българи ” и „ Чинари дръмс “.

Вече 25 години отбор „ Чинари “ по автентичен метод пресъздава музиката, песните и танците в българското изкуство, черпейки ентусиазъм от него. Трупата с горделивост продължава традицията, претворявайки магията на мистичния темп.

През годините, хореографът и шеф на ансамбъла - Асен Павлов основава 13 авторски спектакъла, които по традиция артистите показват пред аудитория всяка година преди Коледа.

Билети за Юбилейния театър – 25 години Ансамбъл “Чинари ” на 10 декември в зала 1 на НДК, можете да намерите в интернет на www.Ticketportal.bg или да закупите от Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец ”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange.

До 1 ноември 2018 година билетите, пуснати в продажба, могат да бъдат закупени на промоционални цени с отстъпка 5 лв. от постоянните.

През 2015 година продуцентът и началник на „ Чинари “ - Асен Павлов е почетен с ИКАР за спектакъла “Траките ”. През 2016 година aнсамбъл "Чинари" става притежател на "Кристална лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци - за музикално-танцовия театър "Ние, българите". През 2017 година Министерство на Културата на Република България награждава ансамбъла и Асен Павлов с грамота и почетен знак „ Златен век “ – щемпел на Цар Симеон Велики - за принос в развиването на българската просвета и във връзка 24 май – Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност. В началото на 2018 година Калоян Павлов бе награден от Съюза на артистите в България с "ИКАР 2018" за Вариатетно и атракционно изкуство, за спектакъла "Мистичен ритъм". На 29 април 2018 година, Асен Павлов и Калоян Павлов получиха премия от Асоциацията на хореографите в България - "Златна муза 2018" в категория "Хореография в българския танцов фолклор", за спектакъла "Мистичен ритъм".

На 28 май 2018 година ансамбълът взе присъединяване в едно от най-значимите и влиятелни за страната ни културни събития – концерт-спектакъла „ Discover Bulgaria ” в Рим, в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз. Освен танцьорите от “Чинари ”, в него участваха Костадин Генчев – дудук, Трио “Булгарина ” и “Чинари Дръмс ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР