Анормалните протеини в мозъка, участващи в болестта на Кройцфелд-Якоб, човешката

...
Анормалните протеини в мозъка, участващи в болестта на Кройцфелд-Якоб, човешката
Коментари Харесай

Откриха човешка форма на болестта луда крава


Анормалните протеини в мозъка, участващи в заболяването на Кройцфелд-Якоб, човешката форма на " луда крава ", бяха открити и в кожата , оповестиха откриватели. Това повдига нови опасения за предаването на болестта. За момента обаче се счита, че е малко евентуално смъртоносната болест да може да се популяризира посредством инцидентни контакти, защото инфекциозните сътрудници, познати като приони, в кожата са на равнища от 1000 до 10 000 пъти по-ниски, в сравнение с в мозъка, се споделя в отчета, оповестен в сп. Science Translational Medicine.

Според учените, новината значи, че заболяването на Кройцфелд-Якоб може да се популяризира посредством общи интервенции, които не включват мозъка . " Добре знае се, че тя се предава посредством хирургични или медицински процедури, включващи мозъчна тъкан, инфектирана с приони ", уточни водещият създател Венкан Зу, доцент по патология и неврология в Case Western Reserve Medical School. " Нашето изобретение на инфекциозни сътрудници в кожата е значимо, защото освен провокира угриженост за опцията за предаване на заболяването посредством общи интервенции, които не включват мозъка, само че също по този начин допуска, че кожните биопсии и аутопсии могат да покачат заплахата от поява”, добави той.

Само биопсии и аутопсии могат да схванат сигурно дали пациентът е обиден от рядкото, дегенеративно мозъчно разстройство, което покосява 1 на всеки милион души годишно по целия свят. Пациентите развиват дребни „ мозъчни дупки” и се сблъскват с неочаквани проблеми с паметта и зрението, промени в държанието и неприятна съгласуваност. Няма лекуване за диагнозата и множеството болни бързо се утежняват и губят живота си в границите на една година.

Проучването се основава на кожни проби от 38 пациенти, умряли от заболяването. Нивата на приони са измервани посредством нов, доста сензитивен тест. Изследванията с лабораторни мишки демонстрират, че тези кожни приони са в действителност инфекциозни и способни да причинят заболяване, само че са нужни повече изследвания, с цел да се уточнят по-добре рисковете, съобщи БГНЕС.

Констатациите могат също по този начин да подкрепят диагностицирането на положението по по-малко инвазивен способ, без значение дали преди или след гибел. " Използването на кожа, вместо мозъчна тъкан за диагностика след гибелта, може да бъде изключително потребно в културите, които са срещу мозъчната аутопсия, като Китай и Индия ", сподели Зу. " Тези страни имат популации с висок брой пациенти, само че мозъчна аутопсия при тях постоянно не се прави. "

Болестта доближи до публичното схващане преди повече от десетилетия, когато хора във Англия бяха диагностицирани с заболяването на Кройцфелд-Якоб, откакто яли месо от заболели говеда. Европейският съюз подреди световно ембарго върху английското говеждо месо през 1996 година, след което го подвигна 3 години по-късно.
Световната здравна организация оповестява, че от октомври 1996 година до март 2011 година са регистрирани 224 случая на заболяването, основно на Острова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР