Анонсираните предложения за промени в Конституцията, гарнирани с експресна смяна

...
Анонсираните предложения за промени в Конституцията, гарнирани с експресна смяна
Коментари Харесай

Петър Витанов с коментар на предложените от ПП-ДБ промени в Конституцията

Анонсираните оферти за промени в Конституцията, гарнирани с експресна промяна на националния празник от 3-и март на 24-и май, са същински срам.

Това разяснява ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее след днешната конференция на " - " (ПП-ДБ). „ Идеята – 3-и март да не е народен празник, е освен е следващия противен опит нацията ни да бъде тежко разграничена, само че и демонстрира незнание. Защото за свободата на България са се били един до друг българи, руснаци, украинци, румънци, финландци и още хиляди почтени наши предшественици. Трети март e датата, която бележи възкресението на българската страна. Може би създателите на днешната концепция не знаят, че през 1951 година 3-и март е разгласен за „ излишък от великобългарския национализъм “ и е анулиран с Кодекса на труда. Всички страни в света дефинират за собствен народен празник ден, в който са получили своята независимост и самостоятелност. Защото това е най-важното изискване за съществуването на една страна “, разяснява Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее. Зад концепцията за смяна на националния ни празник евентуално би трябвало да бъдат прикрити други опити за тотална замяна, счита евродепутатът.

„ Зад предлагането за мандатност на кметовете прозира желанието представители на така наречен „ нови партии “ да завоюват служебно. И сега имаме редица случаи, в които локални феодали не се кандидатират персонално, а стартират свои родственици или бизнес-партньори. Какво ще промени тази искрено лобистка корекция “, попита още той. 

Ограничаването на пълномощията на служебното държавно управление приказва за упоритости да се узурпира цялата власт. „ За страдание сегашната коалиция не може да се помири, че служебните държавни управления не престават да имат по-висок рейтинг от настоящето. По метода, по който се оферират измененията, чакам в скоро време да има и друга значима смяна - анулация на изборите. Промени в Конституцията, касаещи правосъдната власт, също са ориентирани още веднъж против президента и да се отнеме правото му да издава укази на назначение и освобождение на ръководителите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд. А в случай че след три години президентът е от десницата – отново ли ще се вършат промени в главния закон? И всичко това без публичен спор, без полемика в правната общественост, сред магистрати, неправителствен бранш “, сподели още той.

„ Този опит за тотална промяна на дневния ред на българите се прави в разгара на лятото, когато медийният мейнстрийм е ангажиран с цената на пържолите и чадърите на плажа. В дните, в които българите се пробват да починат и да се видят със фамилиите си, преди да се заловят с нормалните си грижи – работа, изпращане на децата на учебно заведение, заеми, сметки, грижа за родители и близки. Надявам се рекордната горещина да не приспи народа ни, тъй като в ход е най-престъпния опит в последните години “, приключва Витанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР