Анонсираните планове за китайска многомилиардна инвестиция в цял град окончателно

...
Анонсираните планове за китайска многомилиардна инвестиция в цял град окончателно
Коментари Харесай

Голф комплексът до Елин Пелин: от Гергов, през китайци до вносител на кафе

Анонсираните проекти за китайска многомилиардна инвестиция в цялостен град дефинитивно умират

[ "Кепитъл Консепт Лимитед "] Голф игрището и земи край Елин Пелин, където китайци възнамеряваха мегакомплекс за над 1.5 милиарда евро, има трети подред притежател. Дружеството " България дивелъпмънт /холдингс/ лимитед " е продало 100% от " Голф клуб ", където са съсредоточени активите, на компания на Мирослав Печев, притежател на вносителя и дистрибутор на кафе " Софсток " и " Гранд хотел България ".

Така балонът на моментно " най-голямата " компания по пазарна капитализация на българската борса - " Кепитъл консепт лимитед " издиша, защото към този момент не е притежател на главните си активи.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Технология на договорката

Сделката, за която заяви Bloomberg TV, е забележима от Търговския указател и е подписана на 13 юни. Според показания контракт " България дивелъпмънт /холдингс/ лимитед " е продало 100% от " Голф клуб " на сдружението на Мирослав Печев " МТП финанс ", като цената по договорката не става известна, защото е контрактувана в анекс, който не е прибавен. Преди това прекачване обаче има още няколко подготвителни интервенции.

През май са основани две нови сдружения, в които са апортирани парцелите на голф комплекса и други земи в близост.

Първото от тях е " МТП голф клуб " и в него влиза 37 дка земя и постройките на голф игрището, които са оценени на малко под 14 млн. лева Срещу влагането им в капитала на новото сдружение " Голф клуб " става мажоритарен притежател с близо 98.7% дял. Така че със договорката към този момент Мирослав Печев е придобил и контрола над тази компания. Останалите акции са записани от " България ленд инвестмънт лимитед ", което апортира над 200 дка парцели в региона, които обаче са оценени на едвам 185 хиляди лева Собственик и шеф на " България ленд инвестмънт лимитед " е Христина Димитрова, която е обвързвана с консултанта на китайския план - ръководещия шеф на " Мейн кепитъл " Илиян Скарлатов. Двамата имат взаимно сдружение от 2013 година

Второто новосъздадено сдружение е " МТП Мусачево " и в него са апортирани към 300 дка земи оценени на близо 250 хиляди лева И все още негов едноличен притежател е същото " България ленд инвестмънт лимитед ", като съдейки по името евентуално и то е планувано като част от договорката. Двете нови компании са и с огледални бордове, като изпълнителен шеф им е Лиляна Лазарова, която е в ръководството на множеството компании на Печев.

Освен тези разбърквания в дните преди договорката безусловно до самата дата на контракта 13 юни са разчиствани запори по отношение на прехвърляните активи поради задължения към разнообразни кредитори.

Верига от продажби

Едно от първите голф стадиони бе инвестиция на рекламния необут Красимир Гергов. Първоначално то отваря през 2005 година, а четири години по-късно комплексът е уголемен. Но преди пет години бе продаден при оценка от към 10 млн. евро.

И откакто многомилиардният план на китайците се оказа единствено картинка, излязоха проблемите към обекта. Той бе предлаган от правосъден реализатор поради задължения предходната година, като последната цена бе 12 млн. лева, само че до продажба не се стигна. Голф в полето до София

Игрището " Света София " е в Равно поле, община Елин Пелин, и е най-близкото до столицата. Към него има ресторант, кафенета, спа център, дребен хотел с 5 стаи, както и уреди за други спортове- футбол, петанк и други Извън спорта мястото е известно и за осъществяване на сватби и тимбилдинги.

Данните от последния финансов доклад на компанията към 2017 година сочат 1.98 млн. лева доходи от продажби и загуба в размер на 1.24 млн. лева Година по-рано- през 2016 година, негативният резултат е бил за 1.6 млн. лева при оборот от 1.85 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР