Анонси за временно прекратяване на огъня, за хуманитарни коридори за

...
Анонси за временно прекратяване на огъня, за хуманитарни коридори за
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Нови бомбардировки провалиха отново хуманитарните коридори


Анонси за краткотрайно преустановяване на огъня, за филантропични коридори за евакуация и нови удари и сражения през нощта - по този начин наподобява 13-ият ден от войната в Украйна.

Руски военни самолети са бомбардирали градове в Източна и Централна Украйна. Обстрелвани са и покрайнини на столицата Киев. Съобщава се за жертви, измежду които и деца.

Започна евакуация от два обсадени региона в Украйна - североизточния град Суми и Ирпин, покрай Киев.

Украинският президент Володимир Зеленски обаче упрекна съветската войска, че е провалила евакуацията на цивилни от други места.

А непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации разясни, че жителите, които напущат, могат сами да изберат към кои региони да се насочат.

Руски обстрел към момента попречва евакуацията на цивилни от обсадени градове като столицата Киев, Мариупол, Суми и Харков.
Въпреки оповестеното за през днешния ден преустановяване на огъня, през нощта съветски военни самолети са бомбардирали градове в Източна и Централна Украйна, оповестяват украински представители. Обстрелвани са били и покрайнини на столицата Киев.

В градовете Суми и Ахтирка, източно от Киев, покрай границата с Русия, бомби са паднали върху жилищни здания и са нанесли и огромни вреди върху електроцентрала, заяви ръководителят на администрацията на Сумска област.

При въздушните удари са починали над 10 души, измежду които и деца.

Бомби са нанесли вреди и върху петролни хранилища в Житомир и Чернигов. В Буча е имало мощен артилерийски огън.

На фона на нов обстрел, жертви, пожари в петролни хранилища Киев един път към този момент отхвърли препоръчаните от Москва филантропични коридори, тъй като множеството водеха към Русия или Беларус.

„ Имаше съглашение за филантропичните коридори. Проработи ли то? Руските танкове проработиха вместо това, проработиха системите „ Град “, проработиха съветските мини. В същото време отварят мъничък кулоар към окупираната територия за няколко десетки души. Не толкоз към Русия, колкото към техните телевизионни камери и споделят " Вижте кой избавя хората ". Обикновен цинизъм, елементарна агитация “, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

От началото на войната над 1 700 000 души са напуснали Украйна, заяви Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации.

Над 900 обитаеми места в страната са без ток, вода и отопление поради офанзивите. По данни на украинските управляващи повече от 200 учебни заведения, над 30 лечебни заведения и над 1500 жилищни здания са изцяло разрушени.

Според украинското министерство на енергетиката 640 000 души в Украйна нямат ток, а 130 000 са без газ. В някои от най-засегнатите региони предизвестяват и за привършване на питателните ресурси. Украйна е претърпяла вреди по инфраструктурата си за към 10 милиарда $ от началото на войната, оповестиха още украинските управляващи.

  • Петков: Засега Европейски Съюз няма да глоби съветските газ и нефт
  • На 8 март: Посрещат с цветя украинските бежанки в Румъния (ГАЛЕРИЯ)
  • Жени и деца от Украйна откриха леговище в манастир в Кърджали
  • Бомбардировки и блокада – по какъв начин Русия завладява столици (СНИМКИ)
  • Над 10 починали, измежду които и деца, след съветски обстрел на град Суми
  • Дъщерята на Блохин и Дерюгина: Довчера тренирахме, а в този момент желаят да ни унищожат. Моля ви, спрете!
  • Врачански хотелиер приюти бежанци от Украйна
  • Бесарабски българи пътуват за Варна: Автобус е на украинско-румънската граница
  • Стоян Георгиев: Украинските бежанци не осъзнават какво им се е случило
  • България в листата на Русия с вражески страни: Какво значи това за нас?


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР