Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ ще се правят в

...
Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ ще се правят в
Коментари Харесай

Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ ще се правят в Ловешка област

Анонимни и безвъзмездни проучвания за ХИВ ще се вършат в Ловешка област в интервала 22 ноември - 2 декември, като част от Национална АНТИСПИН акция, оповестяват от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.

Инициативата е по отношение на осъществяване на Национална стратегия за предварителна защита и надзор на ХИВ и полово излъчени инфекции и отбелязване на Европейска седмица за проучване за ХИВ и хепатит, както и Световен ден за битка със СПИН - 1 декември.

По време на акцията на територията на региона, като се изключи че ще се организира анонимно и гратис проучване и консултиране за ХИВ, ще се даде и информация по какъв начин и къде всеки може да ревизира своя статус, за ранно разкриване на инфектирани лица и своевременното им ориентиране за лекуване. Ще има и образования по предварителна защита на ХИВ/СПИН.

В интервала 22- 29 ноември - седмица на отворените порти в РЗИ, ще се извърши гратис проучване и консултиране за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис.

Изнесен мобилен кабинет ще прави проучвания и съвещания, проведено взаимно с БЧК и доброволци в Професионална гимназия по механоелектротехника.

Обучения, проучвания и съвещания с младежи от професионални гимназии в Ловеч ще има в интервала 22 ноември - 2 декември, допълват от здравната ревизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР