Анонимни хакери разпространиха днес до медиите масив от 57 папки,

...
Анонимни хакери разпространиха днес до медиите масив от 57 папки,
Коментари Харесай

Анонимен мейл разпространи лични данни за милиони български граждани и фирми

Анонимни хакери разпространиха през днешния ден до медиите масив от 57 папки, с над 1 млн. реда, съдържащи ЕГН, имена, адреси и даже приходи. Според създателите на лийка информацията е добита от един от сървърите на Министерството на финансите.

При обзор на информацията в тях " Капитал " откри данни на няколко публицисти от вестника, както и на финансовия министър Владислав Горанов.

" Характерът на данните вътре приказва по-скоро, че те произлизат от Националната организация за приходите (НАП) ", дадоха отговор от ведомството на Горанов на питане на " Капитал ". " Национална агенция за приходите и профилираните органи в Министерство на вътрешните работи и ДАНС ревизират сигнал за евентуална накърнимост на компютърната система на Националната организация за приходите. В момента се прави инспекция действителни ли са данните на посочената връзка, за които се твърди, че са на МФ. Допълнителна информация ще бъде предоставена по-късно, " се споделя в формалния отговор до изданието.

Според анонимния имейл това не е целият масив от изтекли данни. " Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно ", пишат създателите му.

Още за това какво съдържат файловете и по какъв начин са групирани четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР