Анонимен служител на линията на спешни повиквания 112 разказа пред

...
Анонимен служител на линията на спешни повиквания 112 разказа пред
Коментари Харесай

Анонимен служител на 112: Пишем на листове, хората измират

Анонимен чиновник на линията на незабавни повиквания 112 описа пред Нова телевизия страховити обстоятелства за неприятното положение на системата и заплахите, които то крие за хората в потребност от незабавна помощ.

От думите му излиза наяве, че системата на незабавен телефон 112 не работи от повече от две години. Технологично тя е рисково амортизирана и се нуждае от незабавно обновяване. „ Не се вижда от кое място се обажда даден човек, даже телефонният номер не се вижда. Потърпевши от това са жителите, защото се забавят сигналите към полиция, пожарна или Спешна помощ ”, сподели в „ Здравей, България ” служителят.

Само преди няколко дни е имало случаи, в които, заради закъснение на сигнала до Спешна помощ, са умряли четирима души.

По думите му постоянно се случва да пишат сигналите на листове. „ Така един сигнал ти лишава по 10 минути. След това той би трябвало да се съобщи на съответната съответните служби. Така се губят към 15 минути ”, споделя служителят.

Проблемът е, че отдел 112 не се финансира от години. „ Сега се споделя, че ще дадат 12 милиона лв., само че те ще отидат за възстановяване на морално остаряла система. Подобрението ще бъде минимално. За тези пари може да се направи нова система, която да работи добре ”, счита той.

Министерство на вътрешните работи разгласи социална поръчка за техническо възобновяване на линията. С документите на поръчката се признава, че системата е сериозно амортизирана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР