Аномалиите, свързани с климатичните промени на Земята, ще зачестяват. Едни

...
Аномалиите, свързани с климатичните промени на Земята, ще зачестяват. Едни
Коментари Харесай

Програмата “Коперник” установи огромни аномалии в климата

Аномалиите, свързани с климатичните промени на Земята, ще зачестяват. Едни от тях са горещите талази, които застигнаха Европа и внезапно покачиха живака и у нас. Очаква се те да стават още по-интензивни с повишаването на световните температури, написа "Труд ".

Това предвижда специалистът по температурни аномалии Фрея Вамборг от Службата за промени на климата в границите на стратегия “Коперник” (C3S) във връзка данните, че юли е бил най-горещият месец, откогато се води статистика.

Наблюденията са точно от “Коперник”. Наричат водещата стратегия на Европейския съюз още “Очите на Европа върху Земята”. Тя е инструмент за мониторинг на атмосферата, хидросферата и земната повърхнина за възстановяване на живота на жителите и тяхната сигурност. Програмата се извършва благодарение на група спътници на Европейски Съюз, наречени “Sentinel”, които дават данни за планетата ни от космоса.

Според последния отчет на Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC), горещите вълнє евентуално към този момент са се нараснали в някои елементи на света, посочи Вамборг.

По думите й фактът, че юли е бил най-топлият даже и единствено с 0,004 градуса по Целзий по отношение на предходния рекордьор – юли 2016, е индикативен за това, че ще продължим да следим световно стопляне в дълготраен проект, в случай че продължим да отделяме парникови газове.

“Трябва да се подчертае, че двата най-топли месеца юли в историята са се случили единствено през последните четири години, е един от методите да напомним на хората, че световните температури очевидно са се повишили от прединдустриалната епоха: освен тези два месеца бяха топли, само че и месеци, години и десетилетия и пред тях”, споделя климатологът.

Дългосрочните трендове сочат, че главният мотор за повишението на междинните температури са точно парниковите газове, породени от индивида. “Има и други фактори. Те включват количество слънчева радиация, вулканични изригвания или естествени аерозоли (напр. прахуляк, пушек от горски пожари), само че също по този начин и други човешки фактори, като породени от нас аерозоли.

Има и фактори в самата климатична система, където всички съставни елементи – океан, земя, атмосфера и така нататък – взаимодействат и въздействат. Един подобен образец са събитията от климатичния феномен Ел Ниньо”, уточни Вамборг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР